StoryEditor
Tužiteljstvo zhž

Ljubušaku osumnjičenom za ubojstvo punca produljen pritvor, moguć zatvor preko 10 godina

Piše desk  /  06.10.2022., 17:41h

Ljubušaku Z.M. (34.) koji je osumnjičen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim posljedicama svom puncu R.V.(49) je županijski sud ZHŽ u Širokom Brijegu produljio pritvor još dva mjeseca na prijedlog Županijskog tužiteljstva ZHŽ.

Iz Županijskog tužiteljstva ZHŽ u Širokom Brijegu navode da je pritvor produljen jer i dalje postoji opasnost od bijega, bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati kazneni postupak i utjecajem na svjedoke.

"Postoje izvanredne okolnosti u konkretnom, da se radi o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina ili teža kazna, a koje djelo je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice kaznenog djela, te bi puštanjem na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda", navode iz tužiteljstva ZHŽ, prenosi Klix.

Ljubušak Z.M. se sumnjiči da je 29. kolovoza 2022. godine svom puncu R.V. nakon verbalne prepirke i fizičkog sukoba nanio više teških tjelesnih ozljeda od kojih je R.V. nakon par dana preminuo u mostarskog bolnici.

Kako navode iz Županijskog tužiteljstva ZHŽ, protiv ovog Rješenja suda može se izjaviti žalba Vrhovnom sudu Federacije BiH.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:54