StoryEditor
prijevara

Ljubavnici obećao posao u bolnici pa joj uzeo 13 tisuća maraka. Na kraju ju je zaposlio, ali u pekarnici

Piše desk  /  10.12.2021., 12:08h
Bolničar Željko (59) osuđen je na osam mjeseci bezuvjetnog zatvora, a njegov pomagač Anđelko (58), policajac u mirovini, dobio je osam mjeseci uvjetno zbog prijevare teške 50.000 kuna (oko 12.960 KM).

Prema nepravomoćnoj presudi, Željko je svojoj ljubavnici obećao srediti posao u KBC-u Sestara milosrdnica u Zagrebu, i to preko Anđelka. Naivna djevojka podigla je kredit i u kafiću im predala 50.000 kuna, a tamo joj se Anđelko predstavio kao zaposlenik Ministarstva zdravstva koji će joj pomoći da se zaposli u KBC-u, piše Danica.hr.

No, posao joj nisu sredili, niti su joj novac ikad vratili, pa je žena na koncu cijeli slučaj prijavila policiji. Ona i Željko upoznali su se u KBC-u u kojem je muškarac radio, a djevojka stažirala nakon što je završila višu školu. On joj je tada obećao da joj može srediti stalan posao preko svojeg prijatelja koji ima dobre veze.

Djevojci je Željko kasnije doista pronašao posao, ali u pekarnici u Zagrebu, premda je imala višu medicinsku struku. Nakon što je sama pronašla posao u struci, u jednoj zagrebačkoj zdravstvenoj ustanovi, zatražila je od prevarantskog dvojca da joj vrati novac. Oni to nisu htjeli učiniti.

Željko više ne radi u KBC-u Sestara milosrdnica i morat će u zatvor ako presuda postane pravomoćna. Anđelka je pak od bezuvjetne kazne spasilo to što je odlikovani sudionik Domovinskog rata s činom vodnika.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:14