StoryEditor
slavonija

Liječnik na ispitu išao od studenta do studenta, dirao ih po intimnim dijelovima i govorio točne odgovore

Piše desk  /  10.04.2022., 08:43h
Studenti su sve to prijavili pa je liječnik uhićen 1. prosinca 2015., a on sve negira

Čak su devetorica studenata jedne visokoškolske ustanove u Slavoniji bili žrtve kaznenog djela protiv spolne slobode, odnosno bludnih radnji, koje je na njihovu štetu, prema optužnici, počinio liječnik koji im je, kao vanjski suradnik, bio predavač na toj ustanovi, prenosi Jutarnji.hr.

Optužnica protiv 55-godišnjeg liječnika podignuta je još u ožujku 2016., no kako sve dosad nije donesena prvostupanjska presuda, predmet je dodijeljen novom sucu pa će na Općinskom sudu u Osijeku postupak uskoro krenuti iz početka.

Liječnika se tereti da je od studenoga 2014. do listopada 2015. na štetu jednog studenta počinio kazneno djelo protiv spolne slobode u pokušaju, za što je predviđena kazna zatvora do deset godina, a na štetu ostale osmorice deset puta počinio kaznena djela bludne radnje, za koja je predviđena zatvorska kazna do tri godine.

U slučaju prvog studenta, liječnik je optužen da je u listopadu 2015. u zdravstvenoj ustanovi u kojoj je radio primio mladića, kojemu je i predavao na fakultetu.

U optužnici stoji da je liječnik ''u nakani da, iskorištavanjem njegova položaja kao svog pacijenta te istovremeno i studenta kojem je predavao te koji je kod njega trebao polagati ispit, zadovolji svoj spolni nagon, istome rekao da skine odjeću sa sebe, što je on i učinio, misleći da tako treba zbog liječničkog pregleda."

No, liječnik ga je tada počeo dirati rukama po spolovilu i stražnjici, nakon čega je student ustao sa stola i tako zaustavio liječnika u naumu.

U istoj je ambulanti u travnju 2015. drugome studentu, koji je k njemu također došao kao pacijent, pokušao svoju ruku staviti na njegovo spolovilo preko odjeće, ali se on izmaknuo i nije mu to dopustio.

Posebno je zanimljivo da se čak sedam inkriminiranih djela dogodilo istoga dana u istoj učionici visokoškolske ustanove u kojoj je liječnik tada radio kao nastavnik, a studenti polagali ispit iz njegova predmeta. Iz optužnice proizlazi da je liječnik u učionici išao od stola do stola, sjedao na stolice pokraj studenata koji su pisali ispit te ih jednom rukom pipkao po bedru i spolovilu, za koje vrijeme je drugom rukom pisao odgovor na pitanje iz ispita".

Nekima bi napisao točan odgovor, nekima bi šapnuo točan odgovor.

Još dva istovjetna slučaja dogodila su se drugi put, ali s istim studentom, jednom u ambulanti, a drugi put u učionici.

Studenti su sve to prijavili pa je liječnik uhićen 1. prosinca 2015., a ubrzo je pušten da se brani sa slobode. I dalje je zaposlen u medicinskoj ustanovi u kojoj je radio i tada, ali u visokoškolskoj ustanovi više ne predaje. Krivnju je negirao.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 19:12