StoryEditor
beograd

Kupio sinu automobil, zapalio se nakon deset minuta vožnje: "Kad sam nazvao prošlog vlasnika rekao mi je da zovem vatrogasce"

Piše desk  /  22.03.2022., 08:18h
Vlasnik je rekao da je automobil dobar, da je sve super. U jednom momentu nešto je puklo i ispod haube je počela kuljati vatra, rekao je Mitković.

Beograđanin Predrag Mitković kupio je svom sinu automobil nakon što položio vozački. Međutim, automobil se zapalio nakon deset minuta vožnje. U roku od dvije minute vatra je progutala cijeli Renault Clio, no srećom tinejdžer (18) je bio priseban te je odmah napustio vozilo i prošao bez ozljeda.

– Sin je taj “Renault Clio” kupio bukvalno deset minuta prije nego što ga je plamen potpuno progutao. Vlasnik je rekao da je automobil dobar, da je sve super. U jednom momentu nešto je puklo i ispod haube je počela kuljati vatra. Odmah se proširila.

Zahvatila je instalacije i plastiku ispod haube i naglo se počela širiti. Cijeli automobil izgorio je za dvije minute. Enterijer je kompletno izgorio. Samo je zadnja strana ostala netaknuta i to izvana, samo branik, stop svjetla i staklo na vratima prtljažnika su ostali čitavi – rekao je Mitković za Telegraf.

Kazao je da su mu sinu izgorjeli mobitel i dokumenti koje nije uspio spasiti iz automobila. Objasnio je da su pregledali automobil prije kupovine i da je sve izgledalo normalno.

Mislim da je znao da auto ima neku boljku, ali je prešutio da bi ga prodao. Samo da je rekao da nešto nije u redu… Ja imam šlep službu, odvezao bih automobil na popravku. Na kraju smo auto samo otjerali na otpad jer od njega nije ništa ostalo. Sreća da mi je sin živ, kupit ćemo drugi automobil.

– Zvao sam vlasnika da kažem da se auto zapalio poslije deset minuta. Pitao je zašto zovem njega, rekao da to nije njegov problem i da zovem vatrogasce. Nije imao trunku grižnje savjesti – dodao je Mitković.

Objašnjava da su automobil prije kupovine dobro pregledali i da je sve djelovalo normalno. Ipak, zbog reakcije prethodnog vlasnika smatra da je on znao da s vozilom nešto nije u redu.

Dnevnik.ba

03. prosinac 2022 06:17