StoryEditor
velika kladuša

Krajiški kriminalci zatočili migrante u "kući duhova", vezali ih te im oteli 700 KM i mobitele

Piše desk  /  27.08.2022., 15:27h

Dvojica krajiških kriminalaca, kako piše Avaz, jučer su na području Velike Kladuše vezali i opljačkali četvoricu migranata iz Turske koje su zarobili u poznatoj "kući duhova" u Todorovu.

Jedan od zarobljenih migranata uspio je pobjeći do prve kuće i mještaninu prijaviti slučaj, nakon čega je alarmirana policija, potvrdio je za Avaz Adnan Beganović, glasnogovornik MUP-a Unsko- sanske županije.

- 26. kolovoza u 12:45 sati Policijskoj postaji Velika Kladuša obratilo se B. A. (45), nastanjen u mjestu Todorovo, koji je prijavio da mu se obratio migrant iz Turske i priopćio da je napadnut od strane dva nepoznata muškarca koji su uz uporabu vatrenog oružja iznudili novac i mobilne telefone od njega i još tri njegova prijatelja. Kazao mu je i da je on uspio pobjeći, a da su njegovi prijatelji ostali zarobljeni u nekoj kući u naselju Todorovo - kazao je za Avaz Beganović.

Dodao je da je patrola policije izlaskom na lice mjesta zatekla u jednoj kući turske državljane inicijala Y. O. (23), K. M. (18), T. H. (30) i K. M. (17).

- Isti su zatečeni u napuštenoj kući, nepoznatog vlasnika, takozvanoj kući duhova u naselju Todorovo. Na licu mjesta zatečen je i Š. E. (36), rođen Velikoj Kladuši, nastanjen u mjestu Šumatac, koji je negirao navode da im je oduzet novac u vrijednosti od 700 eura i mobiteli, ali obilaskom šireg područja oko kuće pronađeno je odbačeno vatreno oružje, plinski pištolj, kalibra devet milimetara, s pet komada metaka marke „Ekol“- navodi portparol Beganović.

Kazao je da je u daljem razgovoru Š. E. naknadno priznao da je on i D. S. (25), rođen u Bihaću, nastanjen u naselju Tržac, svojim vozilima Polo i Golf, strane državljane odvezli u mjesto Tržac gdje su ih vezali. Od migranata su uz uporabu vatrenog oružja oteli novac i telefone, a potom ih je Š. E. odvezao u naselje Todorovo gdje ih je ostavio u kući duhova, odakle je jedan migrant uspio pobjeći i prijaviti slučaj.

- O događaju je upoznato Županijsko tužiteljstvo Unsko- sanske županije koje se očitovalo da u opisanom radnjama ima elementa kaznenog djela razbojništva. Osoba inicijala Š. E. je lišena slobode te provedena u prostorije PP Velika Kladuša i nad njim se provodi kriminalistička obrada, dok se za drugom osobom inicijala D. S. traga - kazao je Adnan Beganović.

Obojica su odranije poznati policiji, a pripadnici PS Velike Kladuše i Cazina intenzivno rade na rasvjetljavanju događaja.

Dnevnik.ba

27. studeni 2023 03:55