MOSTAR, 5. prosinca (FENA)– Hercegovina ima oko 93.000 stabala masline koja daju iznimno kvalitetno maslinovo ulje, a u razgovoru za Fenu direktor Federalnog agromediteranskog zavoda (FAZ) iz Mostara Marko Ivanković je rekao kako se svake godine posadi 10 do 15 tisuća novih stabala ove mediteranske biljke.(Foto FENA/Arhiva)(FOTO FENA/ARHIVA) -
StoryEditor
španjolska

KRAĐA NA VELIKO Uhitili 16 osoba zbog krađe 17.5 tona maslina

Piše fena  /  17.03.2023., 16:33h

Lopovi su uspjeli ukrasti 17,5 tona maslina s lokalnih farmi prije nego što su uhvaćeni u Las Vegasu, ruralnom području u blizini španjolske prijestolnice Madrida, priopćila je policija u petak nakon što je potvrdila 16 uhićenja.

- Lokalna policija uhitila je i istražila 21 osobu koja stoji iza krađe 17.500 kilograma maslina u regiji Las Vegasa - rekla je policija, naznačivši da je 16 osoba uhićeno, a pet drugih je pod istragom, navodi AFP.

Ukupno su opljačkali šest farmi na području Las Vegasa, ruralne regije koja se nalazi jugoistočno od španjolske prijestolnice.

Istraga je započela u siječnju kada se jedan poljoprivrednik požalio na krađu 8400 kilograma maslina s njegovog imanja, a policija je povezivala s drugim sličnim incidentima na tom području koji su uključivali "značajne količine maslina".

Početkom veljače dojavljeno im je da se usred dana u vozilu sa 140 kilograma maslina nalazi pet osoba, ali nitko od njih nije mogao dokazati da su legalno stečene.

Istražitelji su ukupno pronašli dokumentaciju koja se odnosi na razmjenu više od 17,5 tona ukradenih maslina te zaplijenili više cisterni s više od 6000 litara maslinovog ulja.

Dnevnik.ba

29. rujan 2023 23:50