StoryEditor
ubojstvo vlastite djece

Kopitzu istražni zatvor, odvjetnik će se žaliti, tužiteljica kaže da je istraga tajna

Piše desk  /  29.09.2021., 13:01h
Nakon što su ga jučer ispitali na Državnom odvjetništvu, Haralda Kopitza doveli su u srijedu pred suca istrage na ročište na kojem mu je određen istražni zatvor zbog ubojstva svoje troje djece.

Kopitzu je istražni zatvor određen zbog opasnosti da bi ponovno mogao nekoga ubiti, kako ne bi utjecao na svjedoke i zbog osobito teških okolnosti djela za koja ga sumnjiče. Njegov odvjetnik po službenoj dužnosti žalit će se na odluku suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, piše 24sata.hr.

Tužiteljica Albina Tisanić rekla je kako je istraga tajna jer su žrtve maloljetna djeca.

- Rješenjem o provođenju istrage postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 56-godišnjak od 24. rujna 2021. do 25. rujna 2021. u Zagrebu, u stanu u kojem je boravio sa svojom maloljetnom djecom u Mlinovima, s unaprijed stvorenom namjerom lišio života svoje troje djece. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu će 29. rujna 2021., podnijeti sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv okrivljenika - rekli su u utorak iz DORH-a nakon ispitivanja Kopitza.

Državna odvjetnica Albina Tisanić nakon ispitivanja Kopitza jučer je rekla kako se radi o kaznenom djelu teškog ubojstva na podmukao način i na štetu osobe koje su posebno ranjive s obzirom na svoju dob.

- Još uvijek se jednako ponaša kao i dosad. Smiren je, relativno, koliko to može biti. Surađivao je, jasno mu je što mu se stavlja na teret - rekao je jučer Ivica.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 20:01