StoryEditor
pomorska nesreća

Kod Mljeta se prevrnuo izletnički brod, poginuo skiper: "Spasio sam putnike, a izvadio tijelo kapetana, čovjeka kojeg sam poznavao 20 godina"

Piše desk  /  11.07.2022., 07:49h

Kod Mljeta je potonuo izletnički brod. Poginuo je hrvatski državljanin koji je radio kao skiper, a putnici su spašeni.

Prilikom prevrtanja broda kod Mljeta poginuo je skiper. Na brodu "Kača" se nalazilo još osam stranih državljana. Svi su se spasili i nemaju zabilježenih ozljeda.

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, smrtno je stradao hrvatski državljanin koji je na izletničkom brodu bio skiper. Potonuće broda potvrdio je iz Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture David Radas.

"Spasio sam putnike, a izvadio tijelo kapetana, čovjeka kojeg sam poznavao 20 godina", prisjeća se Mario Orlandini koji je na moru locirao ostatke broda.

Kako je pojasnio, jedan val je nezgodno zahvatio brod koji se onda prevrnuo. Kazao je da je među spašenima bilo i petogodišnje dijete. "Ljudi su u šoku, ali živi... Nažalost, kapetan se nije spasio", kazao je Orlandini.

Do pomorske nesreće je došlo u nedjelju oko 15 sati. Na brodu "Kača" se nalazilo osam stranih državljana. Riječ je o pasari dugoj nešto više od osam metara.

Brod se prevrnuo u blizini otočića Glavat, između Lastova i Mljeta.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 11:48