StoryEditor
akcija granične policije

Kod Čapljine otkriven zasad od 93 stabljike indijske konoplje

Piše fena  /  13.09.2022., 16:07h

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine (GP BIH) u ponedjeljak su u mjestu Počitelj – Brdo u graničnom pojasu na području Grada Čapljine, u operativnoj akciji „Plantaža“ otkrili zasad opojne droge indijske konoplje.

Tijekom operativne akcije otkrivene su 93 stabljike opojne droge indijske konoplje visine od dva i pol do tri metra, a na spomenutoj plantaži zatečena su i dvojica državljana BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, o događaju je obaviješten dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), prema čijoj su naredbi državljani BiH lišeni slobode, a predmet ustupljen službenicima Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a.

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je da se Granična policija u kontinuitetu bori protiv svakog oblika prekograničnog kriminala i pohvalio aktivnosti pripadnika GP BiH.

"Ovim putem pohvalio bih pripadnike Granične policije BiH, koji redovitim operativnim akcijama bilježe izuzetno dobre rezultate te u kontinuitetu nastavljaju s navedenim aktivnostima, kao i svim ostalim aktivnostima u borbi protiv svakog oblika kriminala“, rekao je Galić.

U realizaciji ove akcije pripadnici Granične policije BiH koristili su specijalističku opremu doniranu od Vlade Republike Češke.

Dnevnik.ba

02. veljača 2023 20:09