StoryEditor
operacija u turskoj

Jedan od najokrutnijih balkanskih kriminalaca potpuno mijenja osobni opis? "Iscrtao je novo lice"

Piše desk  /  10.10.2022., 08:16h

Bivši obavještajac Božidar Spasić otkrio je detalje o planovima vođe kavačkog kana. Maskiranje i niz plastičnih operacija zakazani su u privatnoj klinici u Turskoj

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer svjestan je da ne postoji točka na planetu gde bi mogao umaknuti policiji i najokrutnijim lovcima na glave pa je odlučio drastično promijeniti osobni opis i na taj način pokušati zamesti tragove i započeti novi život.

Na osnovi informacija koje kruže u obavještajno-policijskim krugovima, bivši obavještajac Božidar Spasić otkrio je za srbijansko Alo detalje o planovima vođe kavčana. Zvicer je, prema Spasićevim izvorima, uz pomoć potplaćenih vrhunskih plastičnih kirurga spreman u Turskoj otići pod nož što prije jer je svjestan da se obruč oko njega steže.

- Prema podacima koji su došli do mene, Zvicer je uz pomoć medicinskih stručnjaka koji godinama rade za njega i njegov klan bukvalno iscrtao novo lice u nadi da će promjenom osobnog opisa i dobivanja novog identiteta uspjeti započeti novi život daleko od brojnih neprijatelja koji ga ugrožavaju i žele ga vidjeti  mrtvog.

Plan mu je vjerojatno da pusti kosu i bradu, da se ofarba u crno, a uz pomoć plastičara značajno smanji nos i jagodice, botoksira čelo, ispegla bore, presadi obrve i stavi leće  u boji, a da se kasnije na osnovi nove putovnice pokuša zauvijek isključiti z mafijaških poslova - navodi Spasić.

Kako dodaje, ne isključuje se mogućnost da je Zvicer ugovarao plastičnu operaciju u Turskoj u trenutku kada je s tamošnjom mafijom organizirao ubojstvo šefa škaljarskog klana Jovana Vukotića.

- U Turskoj se nalazi najveći broj privatnih klinika koje za novac ispunjavaju želje i najokorjelijih kriminalaca. Kada je procurila vijest da je Zvicer navodno ubijen u Panami, članovi njegove obitelji su govorili da je živ jer su znali da se tamo ni ne nalazi. Nije isključeno da je u međuvremenu djelomično i promijenio osobni opis, pa čak i da se nalazi blizu supruge Tamare. Za njega se zna da je jako vezan za suprugu, koja je u jednoj situaciji pucala i spasila ga smrti. Ja vjerujem da se on nalazi u radijusu od 20 kilometara od njegove supruge Tamare i ja bih ga tu tražio - rekao je Spasić.

Podsjetimo, 1. listopada je kao bomba odjeknula vijest da je šef kavačkog klana ubijen u Panami. Mediji su danima spekulirali o njegovoj sudbini, ali je panamska policija tri dana kasnije potvrdila da osoba koja je u toj državi likvidirana ipak nije Zvicer.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 03:41