StoryEditor
brza intervencija policije

Iz kuće na Pelješcu ukradeno skoro dva milijuna kuna i zlato, uhićena petorica. Evo detalja

Piše HINA  /  25.08.2022., 11:30h

Policija je uhitila petoricu muškaraca koje sumnjiči da su 15. kolovoza u svega deset minuta iz obiteljske kuće u Potomju na Pelješcu ukrali 1,8 milijuna kuna i vrijedan obiteljski zlatni nakit, istaknuto je u četvrtak na konferenciji za medije u Dubrovniku.

Voditelj službe kriminalističke policije Zoran Tikvica kazao je da je, po dojavi, u 24 sata kriminalističkim istraživanjem utvrđen broj počinitelja te su svi identificirani.

"Dvije su muške osobe uhićene u Splitsko-dalmatinskoj županiji 17. kolovoza, u Zadarskoj županiji idući dan još jedan muškarac, 19. kolovoza u Zagrebu još jedan, a 24. kolovoza jedan u Puli. Prve četiri osobe su u istražnom zatvoru u Dubrovniku, a peti će biti ispitan sutra", naveo je Tikvica.

Dodao je kako su pri uhićenju obavljene brojne dokazne radnje, pretrage vozila i domova.

"Kod njih je pronađen znatan dio novca i sav otuđeni nakit. Jedan od njih bio je prijatelj obitelji i tako saznao detalje koji su im olakšali razbojnički čin. Djelovali su brzo i bezobrazno. Potrudili su se saznati kad obitelj nije kod kuće i u deset minuta su opljačkali veliku kuću", rekao je Tikvica.

Dodao je da je jedan uhićeni bio osumnjičen za više kaznenih djela, odnosno dva razbojništva u kojima je stradalo više osoba.

Načelnik dubrovačko-neretvanske policije Ivan Pavličević istaknuo je kako se kriminalističko istraživanje nastavlja i dodao da je važan pronađeni provalnički alat.

"Siguran sam da je korišten u počinjenju niza kaznenih djela diljem Hrvatske", rekao je Pavličević, dodavši kako je imovinski kriminal na jugu Hrvatske u padu, a Dubrovačko-neretvanska županija sigurna turistička destinacija.

Dnevnik.ba

03. prosinac 2022 23:12