StoryEditor
otkriven diler

Iz Kolumbije u centar Zagreba naručio kokain. Stigao mu je u šarenim stolnjacima

Piše desk  /  06.11.2022., 12:55h

Policijski službenici su svoju sumnju potvrdili pretragom navedenih paketnih pošiljaka u kojima je pronađeno ukupno 26 komada platnenih stolnjaka natopljenih otopinom droge kokain.

Zagrebačka policija objavila je priopćenje o kokainu kojeg su pronašli u stolnjacima. "Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom i 42-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“", piše policija.

Naime, sumnja se da je 43-godišnjak od točno neutvrđenih osoba i na neutvrđen način na području Kolumbije kupio veću količinu droge kokain koja je potom skrivena u vidu otopine kokaina i natopljena u platnene stolnjake. Tako skrivena droga u dvije paketne pošiljke je prokrijumčarena na područje Republike Hrvatske putem redovne usluge kurirske službe, nakon čega ju je u četvrtak, 4. studenogaM 43-godišnjak u Zagrebu Gundulićevoj ulici preuzeo.

Policijski službenici su svoju sumnju potvrdili pretragom navedenih paketnih pošiljaka u kojima je pronađeno ukupno 26 komada platnenih stolnjaka natopljenih otopinom droge kokain.

"Potom, provedenim daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni 43- godišnjak i 42-godišnjakinja protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem preprodaje, nabavljali smolu konoplje tipa droga i drogu kokain te istu vagali, prepakivali, miješali s punilima radi povećanja mase i istu skrivali u stanu u Zagrebu, Ulici Haulikova, a sve s ciljem proizvodnje i preprodaje droge", piše policija.

image

Kokain u stolnjacima

MUP

"Također, osumnjičeni su uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti stvorili uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili konoplje tipa droga te istu sušili, vagali i u konačnici preprodavali", dodaje se u priopćenju.

"Saznanja iz kriminalističkog istraživanja policijski službenici su potvrdili zatjecanjem 43-godišnjaka u neovlaštenom posjedu 0,5 grama droge kokain i 4,8 grama smole konoplje tipa droga, kao i daljnjom provedenom pretragom stana u Haulikovoj ulici u kojoj je pronađen improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj bilja", dodaje se.

"U navedenom laboratoriju policijski službenici su pronašli i zasađenih 38 komada stabljika konoplje tipa droga, 1723 grama konoplje tipa droga, 831,1 grama smole iste droge, kao i osam grama kokaina, 42, 8 grama punila te dvije digitalne vage s tragovima droge i uređaj za vakumiranje.   

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu", priopćila je policija.

Dnevnik.ba

30. svibanj 2023 17:27