StoryEditor
hrvatska

Istraga protiv skupine krijumčara migranata, među osumnjičenima i državljanin BiH

Piše fena  /  19.05.2022., 20:31h

Uskok je, temeljem policijske prijave, pokrenuo istragu protiv petero hrvatskih, dvojice srpskih i jednog bosanskohercegovačkog državljanina koje sumnjiči da su kao zločinačko udruženje u Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 61 migranta.

Policija i Uskok u četvrtak su izvijestili da je skupina osumnjičena za krijumčarenje migranata od veljače do svibnja ove godine. Prvih četvero osumnjičenih pritom je navodno zaradilo preko 32 tisuće eura.

Istražitelji sumnjaju da je navodni vođa skupine s nepoznatim suradnicima iz inozemstva dogovorio nezakonito prevođenje stranaca preko granice iz BiH u Hrvatsku za najmanje 600 eura po osobi.

Potom je s četvero pripadnika svoje skupine dogovorio preuzimanje i prijevoz migranata s područja Topuskog i Gline u neposrednoj blizini hrvatsko-bosanske granice do Zagreba te od Zagreba do Kraljevca na Sutli na hrvatsko-slovenskoj granici.

Migrante su u Zagrebu smještali u kući prvoosumnjičenog, a prilikom njihova daljnjeg prijevoza do slovenske granice dio osumnjičenih bio je prethodnica kako bi uočili i izbjegli policijske ophodnje.

Uskok je izvijestio da je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv sedmero okrivljenika.

Policija je izvijestila da je u pretragama od osumnjičenih oduzeto više mobitela, SIM kartica i razna korespondencija te da se za dvoje osumnjičenih još uvijek intenzivno traga, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 14:59