StoryEditor
bošnjačka radikalka

Ispitali je u SIPA-i zbog komentara o Milanoviću i Čavari i slavljenja "bužimskih vitezova", nakon saslušanja poručila: "Marinko Čavara, marš"

Piše desk  /  27.01.2022., 10:36h
Elmedina Muftić, novinarka i spisateljica iz Vareša, saslušana je jučer u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine zbog komentara koje je napisala na Facebooku, a na temelju istrage o izazivanju nacionalne, rasne i vjerske mržnje razdora i netrpeljivosti.

"Prva objava je bila za obraćanje hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića u Skupštini UN-a da on predstavlja bosanske Hrvate, na što sam napisala da on ne predstavlja Hrvate, već da ih predstavlja predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić. Pojasnila sam u SIPA-i da sam ovim statusom branila ustavni poredak Bosne i Hercegovine.

Drugi komentar jest moj odgovor predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari kada je u Varešu dao izjave i nas Bošnjake okarakterizirao na jedan fašistički način, kao ljude koji osim islama i bošnjaštva sve drugo osporavaju. Napisala sam da to nije istina i da su to fašistoidne izjave. U izjavi SIPA-i sam rekla da to ne može biti mržnja, već argumentiran odgovor. Začuđena sam da Tužiteljstvo nije reagiralo na izjave mržnje Marinka Čavare, već jednog običnog građanina BiH. Pitali su me zašto sam u jednom od postova napisala "za sve izrečeno Marinko Čavara, marš", rekla sam da mu iz SIPA-e opet poručujem jedno veliko marš za sve što je rekao za Bošnjake.

Pitali su me i zašto sam prenijela post Mustafe Cerića koji je podržao profesora Zlatana Begića. Rekla sam da sam ga prenijela u znak podrške profesoru Begiću koji je bio u TV duelu s Milanom Tegeltijom.

Teretili su me i za post Ezhera Beganovića koji sam ja prenijela. To je jedan crtež djeteta iz Bužima koje je nacrtalo gdje su vojnici Armije RBiH, zastava Republike BiH. Na dijeljenje tog posta rekla sam da su to potomci hrabrih bužimskih vitezova i to je zasmetalo Tužiteljstvu BiH", pojasnila je Muftić zbog čega je pozvana u SIPA-u.

Dnevnik.ba

25. svibanj 2022 18:32