StoryEditor
bosanska gradiška

Integrirao više prekršaja: Drogiran i bez vozačke neispravnim kamionom prevozio 19 ilegalnih migranata

Piše HINA  /  25.10.2022., 11:27h

Policija je uhitila muškarca za kojeg je utvrdila da je drogiran i bez vozačke dozvole neispravnim kamionom prevozio veću skupinu ilegalnih migranata, potvrdili su u utorak pripadnici Policijske uprave u Bosanskoj Gradišci.

Muškarca inicijala A.K. uhitili su nakon što su tijekom rutinske kontrole prometa kod mjesta Čatrnja u ponedjeljak navečer zaustavili kamion kojim je upravljao.

U tovarnom dijelu kamiona policajci su otkrili 19 osoba bez dokumenata, za koje je utvrđeno da su ilegalni migranti.

Nakon toga uslijedile su dodatne provjere koje su pokazale da je A.T. po utjecajem opijata, a nije imao ni važeću vozačku dozvolu. Uz to je utvrđeno kako je kamion bio tehnički neispravan.

"O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH koji je naložio da policija  A.K. liši slobode te da se oduzme vozilo", stoji u priopćenju. Policija će Tužiteljstvu BiH prijaviti uhićenog zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krijumčarenja ilegalnih migranata. 

Policijske agencije u BiH upozorile su ranije kako su ponovo oživjele rute kojima ilegalni migranti preko te zemlje pokušavaju doći do teritorija Europske unije.

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić kazao je kako trenutačno u središtima za privremeni smještaj migranata boravi nešto manje od tri tisuće ilegalnih migranata, što smatra podnošljivom brojkom, ali je upozorio na činjenicu da su od ove godine preko Srbije počeli pristizati migranti iz država iz kojih ih ranije nije bilo.

"Posljedica je to bezviznog režima koji Srbija ima s određenim zemljama i tu na prvom mjestu ističem Indiju, Burundi i Kubu. Ti ljudi bez problema dolaze do Srbije a zemlje sjeverne i zapadne Europe su njihova konačna odredišta", kazao je Cikotić.

Dnevnik.ba

08. prosinac 2023 14:21