StoryEditor
ilidža

Incident na dječjem turniru u Sarajevu, napadnuti gosti iz Srbije

Piše desk  /  14.01.2023., 20:49h

Večeras se na međunarodnom dječjem turniru na Ilidži dogodio incident, u kojem je jedan od roditelja uboden nožem

Kako javlja nova.rs, lokalni huligani su suzavcima, bakljama i noževima napali roditelje maloljetnih dječaka iz Srbije.

Iz MUP-a KS je potvrđeno da je ispred hotela Hills oko 17,30 povrijeđena jedna osoba, najvjerojatnije oštrim predmetom. Povrijeđena osoba je poslana na ukazivanje medicinske pomoći i konstatirane su joj lakše tjelesne povrede. Iz policije navode da se poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja.

Prema riječima organizatora Almira Prgude, došlo je do tuče između roditelja u trenutku kada su dva tima iz Srbije igrala na turniru. Prguda kaže da se turnir nastavlja i da na njemu sudjeluje 40 timova.

Anton Miladinović iz Batajnice, iz škole nogometa “El maestro”, kazao je da je u hotel upalo 10-15 momaka s fantomkama.

“Isprskali su roditelje biber sprejom, suzavcem i izboli su nožem momka jednog sa Zvezdare. Priredili su nam pakao. Nije prijatno, u jednom momentu zavladala je panika u hotelu dok nisu specijalci došli i smirili roditelje. Inače smo na ivici bili da se pokupimo i vratimo za Srbiju. Imamo utakmicu van ovog hotela i imamo problem”, kazao je, prenosi N1.

Roditelji se žale da nisu imali policijsku pratnju i da na utakmice idu svojim prijevozom.

“Ovdje imam besjeđenje od desetak momaka, koji su stvarno prijatni. Kada je došla policija ja sam im uputio par pitanja i meni je policajac jedan uputio provokaciju. Unio mi se u lice i rekao ‘što se*eš’. Nisam očekivao da policija ovdje tako reagira. Drugi njegov kolega prišao je i zagrlio me, tu su bila moja djeca, pomazio ih je i rekao ‘druže smiri se, zaštitit ćemo vas, tu smo'”, ispričao je Ljubomir Vukadinović.

Navodi da je ovaj turnir prošao super.

“Sada da petnaestak ljudi pokvari ovu manifestaciju je katastrofa.

Kazali su i što su im ti momci koji su napali rekli.

“Rekli su ‘samo smo vas Srbe čekali’. Što god to značilo, ružno je za ovakav grad. Djeca su plakala po sobama, jedva smo ih smirili. Treba da igraju utakmice. Mi smo zbog njih ovdje, nismo došli da pravimo incidente.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 23:28