StoryEditor
Karlsruhe

Hrvat uhićen u Njemačkoj: Prilikom pokušaja bijega ugrizao ga policijski pas

Piše desk  /  06.10.2022., 14:54h

Hrvatski državljanin uhićen je prilikom pokušaja krađe u njemačkom gradu Karlsruheu. Kako je priopćila policija, muškarac je uhićen prilikom provale u restoran.

“U utorak rano ujutro počinitelj je uhvaćen prilikom provale u restoran u centru Karlsruhea i uhićen. Prilikom pokušaja bijega ugrizao ga je policijski pas”, priopćila je policija, prenosi Fenix-magazin.de.

“Nešto iza 4 sata ujutro 56-godišnji hrvatski državljanin vjerojatno je otvorio prozor restorana na Amalienstrasse i ušao unutra. U kuhinji je iz vrećice izvadio, troznamenkasti iznos gotovine, a zatim pokušao pobjeći od policije koju je prethodno pozvao vlasnik restorana.

Prilikom pretrage prostora, provalnika je na kraju zaustavio policijski pas i spriječio ga u bijegu. Od ugriza su mu nanesene manje ogrebotine po nogama, zbog čega je kratko bio na bolničkom liječenju”, navela je policija. Iz policije je rečeno kako je kod muškaraca pronađen alat za provaljivanje i ukradeni novac.

Zbog okolnosti počinjenja kaznenog djela, na prijedlog državnog odvjetništva u Karlsruheu pokrenut je i proveden tzv. ubrzani postupak. Nakon što se prikupe svi dokazi, muškarac je priveden nadležnom sucu na sudu u Karlsruheu na brzo izricanje presude.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:58