StoryEditor
uložio, nije mu vraćeno

Hrvat ostao bez 25 tisuća maraka, policija upozorava: Pazite da se ne dogodi i vama, ovo je najočigledniji znak prijevare

Piše desk  /  17.08.2022., 14:53h

MUP RH upozorava građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara.

Kako donosi PU krapinsko-zagorska, hrvatski državljanin (45) prijavio je kako je u razdoblju od rujna 2021. godine do 16. kolovoza u više navrata putem društvenih mreža stupio u kontakt s nepoznatim osobama.

Pritom je uplatio novčani iznos od oko 100 tisuća kuna (25 tisuća KM) u cilju kupnje kriptovaluta, a nakon što je zatražio isplatu dobiti nepoznati počinitelji to nisu učinili niti mu vratili uloženi novac.

MUP RH upozorava građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara.

“Osim što je samo ulaganje u kriptovalute rizično, postoji opasnost da ćete naići na počinitelje koji će vas pokušati prevariti ili ćete postati žrtve hakerskog napada.

Budite sumnjičavi, dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date bankovne podatke ili uložite novac. Kako bi izbjegli takve prijevare, prije svega je potrebno biti sumnjičav prema svim ponudama koje nude nerealno visoke prinose u vrlo kratkom razdoblju – to je prvi i najočigledniji znak da se radi o prijevarnim namjerama.

Tijekom komunikacije nikome se ne bi smjeli dostavljati povjerljivi osobni podaci, fotografije osobnih isprava, bankovnih kartica, kao ni slati jednokratne zaporke aplikacija Internet bankarstva ni druge podatke za autorizaciju bankovnih transakcija”, priopćeno je iz policije.

Dnevnik.ba

26. svibanj 2023 04:51