StoryEditor
Karlsruhe

Hrvat i Nijemac prevarili bračni par: "Mogli bi vas opljačkati, iznesite dragocjenosti, odnijet ćemo ih na policiju..."

Piše desk  /  30.06.2022., 07:18h

Njemačka policija uhitila je Hrvata i Nijemca zbog sumnje da su prevarili bračni par predstavljajući se lažno kao ‘policajci’.

U ponedjeljak oko 17.30 sati u Karlsruheu na području čvorišta autoceste Karlsruhe-Süd privremeno su uhićena dva muškarca u dobi od 22 i 40 godina za koje se sumnja da su sudjelovali u slučajevima prijevare predstavljajući se kao policajci”.

Od travnja 2022. Odjel za kriminalističku istragu u policijskom sjedištu u Ludwigsburgu provodi opsežne istrage o prijevari i tako je ušla u trag dvojici osumnjičenika.

Privremeno uhićenje izvela je mobilna radna skupina iz sjedišta policije nakon što su dvojica osumnjičenika preuzeli ‘plemenite metale’ koji su bili ostavljeni u Ettlingenu od para u dobi od 65 i 74 godine.

U popodnevnim satima telefonom je 74-godišnjaka kontaktirao navodni policajac koji je uspio uvjeriti starijeg čovjeka da bi nakon razbojništva u susjedstvu i 74-godišnjak mogao biti meta takvog čina. Budući da je u te makinacije sudjelovao i djelatnik banke, kako je rekao lažni policajac, dragocjenosti bi trebao uzeti iz svog sefa i staviti ih pred ulazna vrata, gdje bi ih preuzela “policija”.

Tijekom preliminarnog uhićenja u Mercedesu A-klase koji su koristili osumnjičeni pronađena je torba sa zlatnim polugama, kovanicama i nakitom, a koja bi mogla pripadati bračnom paru iz Ettlingena.

Plijen i Mercedes je policija zaplijenila. Muškarci su nakon toga smješteni u pritvorski objekt u sjedištu policije u Karlsruheu i, na zahtjev Državnog odvjetništva u Stuttgartu, u utorak su izvedeni pred suca na okružnom sudu u Stuttgartu. Za 22-godišnjim njemačkim osumnjičenikom i 40-godišnjakom iz Hrvatske raspisani su i izvršeni nalozi za uhićenje zbog sumnje u prijevaru. Potom su poslani u zatvore.

U međuvremenu su pretražene kuće dvojice osumnjičenih. Oduzeti su dokazi poput mobitela. Istrage se nastavljaju, piše Fenix magazin.

Dnevnik.ba

03. listopad 2022 13:19