StoryEditor
zapljena

Heroin i marihuanu skrivali u kamionima pa je prevozili iz BiH u Hrvatsku i preprodavali

Piše desk  /  19.10.2021., 10:52h
Tužiteljstvo je tražio od suca istrage Županijskog suda u Puli da se osumnjičenicima odredi istražni zatvor.

Devet osoba, među kojima su dva državljanina BiH, ispitani su na ODO Pula jer se sumnjiče za zloporabu droge, nakon čega je protiv njih pokrenuta istraga. Sumnjiči ih se da su od 14. prosinca 2020. do listopada 2021. nabavljali te preprodavali drogu na području Vrsara, Pule, Splita te BiH. 

Prema tužiteljstvu, mozak cijele operacije bio je 46-godišnjak, koji ima državljanstva BiH i Srbije. On je što sam, što angažirajući druge osobe, dovozio drogu  koja se kasnije preprodavala. Bila je riječ o  heroinu, amfetaminu, marihuani... 

Sumnjiči ga se i da je 13. listopada 2021. angažirao državljanina BiH (26) da doveze najmanje 12 kilograma heroina iz BiH na područje Splita gdje je 46-godišnjak namjeravao  prodati najmanje kilogram heroina 44-godišnjaku. No prije no što je to uspio učiniti je uhićen.

Što se tiče ostalih osumnjičenika, jedan od njih bio je kurir koji je drogu prevozio iz BiH u Hrvatsku u kamionima koje je vozio. Drogu je vozio u Vrsar i Split, gdje su je preuzimali drugi osumnjičenici, pa se tako sumnja da je 15. listopada u Vrsar doveo malo više od kilograma marihuane, koja je bila skrivena u spremniku zraka kočionog sistema. 

Kada bi droga bila isporučena, bila je distribuirana osumnjičenicima koji su je dalje preprodavali. Tužiteljstvo je tražio od suca istrage Županijskog suda u Puli da se osumnjičenicima odredi istražni zatvor. Istražni zatvor određen je osmorici osumnjičenika, dok su jednom određene mjere opreza. 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 09:33