StoryEditor
banja luka

Dvojica policajaca iz Banje Luke uhićeni zbog sumnje da su opljačkali migrante

Piše desk  /  12.11.2022., 19:40h

Dvojica policajaca iz Banje Luke uhićeni su zbog sumnje na razbojništvo nad migrantima. Za njih je zatraženo i određivanje pritvora.

Postupajući tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka je nakon ispitivanja osumnjičenih Bojana Stankovića (1998) i Miloša Bajića (1999) iz Banje Luke, zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, stavio prijedlog za određivanje pritvora Okružnom sudu u Banjoj Luci.

Pritvor je predložen zbog postojanja osnovane sumnje da su zajedno sa još dvije nepoznate osobe počinili kazneno djelo razbojništvo.

Oni se sumnjiče da su prilikom vršenja službene dužnosti 7. studenog oko 23 sata, na autobuskoj stanici u ulici Braće Podgornika, u Banjoj Luci, iz bašte UO "Soledar", izveli grupu od oko 15 migranata, nakon čega su četiri migranta izdvojili iz grupe i odveli ih u pravcu željezničke stanice. Tom prilikom su zajedno sa dvije nepoznate osobe, od kojih je jedno lice bilo naoružano (automatskom puškom), oštećene pretresli i od istih oduzeli i prisvojili novac u iznosu od oko 700 eura".

Tužitelj je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke. Migranti su inače i prijavili ovaj slučaj, oni su došli u policijsku stanicu s izjavom da su ih tukli i opljačkali ljudi obučeni u policijsku uniformu.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudac za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:44