StoryEditor
Srbija

Dvoje ranjenih učenika kritično, svi ranjeni iz Mladenovca ugroženi

Piše fena  /  05.05.2023., 15:51h

Dječak i djevojčica, koji su među sedmero ranjenih u pucnjavi u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u teškom su stanju, a svi ranjeni sinoć u Mladenovcu operirani su, ali su i dalje ugroženi, a njihovo stanje se prati, priopćila je u petak srbijanska ministrica zdravstva dr. Danica Grujičić.

Ona je novinarima u Kliničkom centru Srbije rekla i da su drugi dječak i djevojčica, hospitalizirani u dječjoj bolnici u Tiršovoj poslije pucnjave u školi, otpušteni na kućno liječenje, dok je djevojčica koja je primljena u tu kliniku s teškim ozljedama glave, i dalje kritično.

Dvoje ranjenih učenika i nastavnica iz škole "Vladislav Ribnikar" premješteni su "na manje intenzivnu njegu", dok drugi dječak ima teško oštećenje kičmene moždine i ne pokazuje znake pokretljivosti ruku i nogu. 

Govoreći o drugom zločinu, koji se dogodio kasno sinoć kod Mladenovca, u kojem je osmero ubijeno, a ranjeno 14 osoba, dva dana poslije masovnog ubojstva u beogradskoj školi, Grujičić je rekla da su kirurzi Urgentnog centra obavili šest operacija i da su svi ranjeni i dalje ugroženi.

Sve ozljede su ozbiljne jer je riječ o prostrjelnim ranama i mora se pratiti oporavak, dodala je, prenosi Hina.

U KBC "Dragiša Mišović" operirana su dva pacijenta, od kojih je jednom odstranjen bubreg, a  drugi ima prostrijeljenu nadlakticu i destrukciju kosti.

U bolnici u Smederevu zbrinute su tri osobe, ali je jedna zbog teške povrede prsnog koša prebačena u Urgentni centar u Beogradu.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je u petak, poslije tragedije u školi "Vladislav Ribnikar" i masovnog ubojstva u mladenovačkim selima, strogu kontrolu oružja i streljiva u legalnom posjedu i "gotovo potpuno razoružavanje Srbije", kako bi od sadašnjih 400.000 komada oružja u vlasništvu građana ostalo 30.000-40.000. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 08:29