StoryEditor
tragedija

"Dvije djevojčice ostale bez oba roditelja": Ovo je Bojana Sekulić, majka koja se utopila pred očima djece

Piše desk  /  22.06.2022., 12:40h

Njena kćerka koja je zagazila za njom u vodu, uspjela je izaći na obalu, ali ne i ona

Ovako o Bojani Sekulić (38), majci dvije maloljetne djevojčice, koja se jučer, naočigled njih utopila u Zlatarskom jezeru, pričaju u restoranu u kojem je radila.

Njena djeca su jučer izgubila i drugog roditelja. Bojana je, kažu njeni poznanici, bila udata u Ljuboviji. Poslije smrti muža, koji je preminuo u 32. godini, vratila se u Novu Varoš, ali je održavala kontakte sa suprugovom obitelji i posjećivala je.

– Bila je žena za primjer, poštena, veliki radnik. Bila je omiljena i poštovana jer je i ona znala poštovati druge. Bojanina smrt je ogroman, nenadoknadiv gubitak za sve, prije svega njenu djecu – ispričali su za Blic u restoranu u kojem je radila.

Bojana je rođena u jednom selu kod Nove Varoši i rano je ostala bez oca. Osim o kćerkama brinula je i o bolesnoj majci.

Podsjetimo, Bojana jučer nije radila, pa je popodne s kćerkama, od kojih je jedna završila osmi, a druga završava šesti razred, otišla na jezero. Sunčale su se na pontonu koji se nalazi uz obalu.

Negdje oko 17 sati Bojana je s jednom kćerkom ušla u jezerski plićak, s namjerom da rashladi noge, pošto nije znala plivati. Vodostaj Zlatarskog jezera je rekordno nizak za ovo doba godine, a ono što Bojana vjerojatno nije znala je da je trenutna konfiguracija jezera uz obalu u Kokića stranama je takva da se na plićak u koji je kročila odmah nadovezuje velika dubina.

Tragedija u kojoj je Bojana stradala dogodila se nedaleko od brane Zlatarskog jezera, s desne strane ove hidroakumulacije, naspram restorana u kojem je radila kao konobarica.

– Sumnjamo da je, kad je ušla u jezero, stala na mulj koji ju je povukao u dubinu. Njena kćerka koja je zagazila za njom u vodu, uspjela je izaći na obalu, ali ne i ona. U trenucima kada se borila za život, prije nego što ju je jezero progutalo, djeca su počela vrištati i dozivati u pomoć – priča sugovornik Blica upućen u detalje tragedije u Kokinom Brodu.

Zapomaganje uplašene djece čuo je muškarac koji se zatekao nedaleko od mjesta nesreće.

– On je potrčao da pomogne i pozvao je policiju – priča sugovornik.

Tijelo nesretne žene iz jezera su danas izvukli ronioci Žandarmerije.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 18:21