StoryEditor
ubojstva u hercegovini

Dva mjeseca od egzekucije kod Ljubuškog, predmet još u istražnoj fazi

Piše desk  /  15.10.2021., 17:02h
Iz Tužiteljstva ŽZH kažu da su istražne radnje u tijeku.

Dva su mjeseca portekla od ubojstva 47-godišnjeg Ljubušaka Tonija Brkića, koje je još uvijek obavijeno velom tajne, baš kao i ono što je uslijedilo ubrzo u Čitluku. Ni smrt mlade Mostarke Lane Bijedić još nije razjašnjena do kraja, te je u Hercegovini više ubojstava obavijenih velom tajne, piše Hercegovina.info.

Prisjetimo se zadnjih. 9. kolovoza 2021. u 23.38 PU Ljubuški zaprimio je prijavu da u mjestu Vojnići, zaseoku Vodice, u šumi leži muška osoba s vidljivim tragovima krvi te da se u blizini tijela nalazi putničko vozilo Mercedes. Brkić je živio u Hrvatskoj, a povremeno bi dolazio u Hercegovinu, kako je bilo i ovog ljeta.  Na mjesto događaja odmah su izišli policijski službenici PU Ljubuški i djelatnici Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški. Dežurna liječnica Doma zdravlja Ljubuški konstatirala je smrt muške osobe, a policijski službenici utvrdili su kako je riječ o Toniju Brkiću (47) iz Vojnića te da je usmrćen iz vatrenog oružja.

Iz Tužiteljstva ŽZH kažu da su istražne radnje u tijeku.

“Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu u suradnji sa nadležnim policijskim agencijama kontinuirano provodi istražne radnje u cilju otkrivanja počinitelja kaznenog djela ubojstva Tonija Brkića. U tu svrhu provodi se više potrebnih vještačenja, prikupljaju se drugi materijalni dokazi kao i relevantne informacije koje bi mogle dovesti do otkrivanja počinitelja kaznenog djela ubojstva iz čl. 166. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, tako da je predmet još uvijek u fazi istrage”, kazali su iz Tužiteljstva ZHŽ za Hercegovina.info, dodavši da detaljnije informacije vezano za samu istragu u ovoj fazi nisu u mogućnosti dostaviti zbog zaštite same istrage.  

Nedugo nakon ovog ubojstva u Čitluku je nađen mrtav 53-godišnji Robert Pehar. Ispostavilo se da je i on ubijen. U kratkom vremenu Hercegovinu su potresla dva ubojstva, a za počiniteljima se još traga.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 04:51