StoryEditor
monstruozno

Doboj: Osuđen na pet godina jer je silovao 13-godišnju sestru

Piše desk  /  06.11.2022., 15:21h

Okružni sud u Doboju osudio je A. H. na pet godina zatvora zbog obljube svoje trinaestogodišnje sestre A.H. s kojom je, prema presudi, imao spolni odnos više puta tijekom 2020. godine.

Kako se navodi u presudi, on je krajem srpnja 2020. godine u kući u kojoj živi zajedno sa sestrom, koja je tada imala 13 godina, u namjeri obljube, znajući da mu je sestra i da je mlađa od petnaest godina, u noćnim satima došao u sobu gdje je bila oštećena djevojčica.

Dalje se navodi da je optuženi sjeo pored sestre a potom joj skinuo majicu, dirao je po grudima i ljubio u usta, nakon čega je s djevojčicom imao spolni odnos.

“Ubrzo je ustao i otišao iz sobe, da bi nakon toga početkom rujna 2020. godine oštećenu pozvao da dođe kod njega u sobu”, navodi se u presudi.

Dalje se dodaje da je maloljetnu sestru, nakon što je ušla u sobu, bacio na krevet, stavio joj ruku na usta, te ponovo s njom imao spolni odnos.

Također se navodi da je nakon nekoliko dana u dnevnom boravku, dok je oštećena sjedila na krevetu, prišao sestri te s nje skinuo odjeću, imajući tako s njom spolni odnos, nakon čega je izašao iz sobe.

“Dakle, kao srodnik u pobočnoj liniji s oštećenom u prvom stupnju, izvršio je obljubu s djetetom mlađim od petnaest godina, čime je učinio kazneno djelo obljuba s djetetom mlađim od petnaest godina”, navodi se u presudi.

Sud je optuženog oslobodio nadoknade troškova kaznenog postupka pa oni padaju na teret budžetskih sredstava, pišu Nezavisne.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 01:49