StoryEditor
tragično

Djevojka nađena mrtva u motelu kod Bijeljine, smrt obavijena velom misterije

Piše desk  /  14.06.2022., 10:38h

Aleksandra Petrović (23) iz okoline Šapca preminula je pod misterioznim okolnostima u jednom motelu kod Bijeljine, a tamošnja policija istražuje njenu smrt.

Kako neslužbeno saznajemo, Aleksandra je prije dva tjedna bila u Bijeljini sa svojim dečkom, koji je policiji ispričao da je djevojku usred noći zatekao obješenu u kupatilu sobe u kojoj su odsjeli, prenosi Hayat.ba.

Recepcionar zvao Hitnu

Tragični događaj policiji je prijavio liječnik Hitne pomoći, koju je te večeri pozvao recepcionar. Djevojka je pronađena ispred motela, jer ju je, navodno, tamo iznio dečko, koji ju je pronašao mrtvu u kupatilu. On je naveo da se probudio usred noći, a da nje nije bilo u krevetu. Kako je, navodno, rekao, kada je ušao u kupatilo, doživio je šok, jer je djevojka visila, pa ju je skinuo i iznio ispred motela – priča Kurirov izvor i dodaje da je mladić ispitan u policiji.

Prema riječima istog izvora, nadležni utvrđuju da li je mlada Šapčanka zaista izvršila samoubojstvo.

Pokrenuta je istraga i naložena obdukcija. Ima određenih indicija koje ukazuju na to da bi samoubojstvo moglo biti inscenirano kako bi se prikrili tragovi zločina – objašnjava izvor.

Rajko Petrović kaže da se njegova kćerka s momkom koji ju je zatekao mrtvu zabavljala godinama.

- Koliko znam, dugo je imala tog dečka, putovali su često, navodno su i tada malo otišli do Bosne da se zabave i odmore – kaže otac pokojne djevojke.

Rajko Petrović, otac preminule Aleksandre, potvrdio je za Kurir da je njegova kćerka nastradala u Bijeljini.

- Ne znam šta se točno dogodilo jer još nisam dobio rezultate obdukcije. Moja kćerka je bila ljepotica kakve nema u Mačvi, u osnovnoj i srednjoj školi je sudjelovala na raznim natjecanjima, preko 25 zlatnih medalja je osvojila – priča neutješni otac i objašnjava da s kćerkom nije bio u kontaktu dvije godine, ali je iz razgovora s njenim prijateljima shvatio da nije odavala utisak osobe koja se želi ubiti.

Kažu da je bila vedra

Razveo sam se od njene majke, pa se ona naljutila na mene, nismo više bili bliski. Prijatelji kažu da je bila vedra, nisu slutili da će se ubiti. Kako je umrla, i dalje mi nije jasno, da li je htjela da naudi sebi ili se samo igrala – kroz suze govori otac i naglašava da je poslije tragedije bio u kontaktu s kćerkinim momkom.

On je dolazio, ljubio je njenu sliku, plakao… Kaže da se sama objesila, on je bio tamo, ja ne znam šta da mislim. Je li kriv, to ne znam, samo znam da će on život nastaviti, naći drugu djevojku, a moje dijete, moj anđeo je pod zemljom i ja tu ne mogu ništa – plače otac.

Dnevnik.ba

30. rujan 2023 16:05