StoryEditor
u komi

Djevojčici iz Kaknja operirali očni kapak u iznajmljenoj zubarskoj ordinaciji, aparati je drže na životu

Piše desk  /  11.11.2021., 15:49h
Portal Kakanjinfo.com doznaje da se radi o 2.5 godišnjoj djevočici obitelji Gadžun iz Gornjih Lučana kod Kaknja po imenu Džena.

Priča o djevojčici iz Kaknja, koja je životno ugrožena, iz privatne klinike "Bejtović" u ulici Branislava Nušića 166. u Sarajevu dovezena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje se i dalje bori za život, potresla je mnoge. Portal Kakanjinfo.com doznaje da se radi o 2.5 godišnjoj djevočici obitelji Gadžun iz Gornjih Lučana kod Kaknja po imenu Džena.  

Roditelji djevojčice, kojoj je operiran očni kapak i ugrađena plastika, koju njeno tijelo nije prihvatilo, govore kako je plastika trebala biti izvađena u jednoj privatnoj ustanovi u Sarajevu, ali da njen mozak nije uspio izdržati anesteziju te da je operacija urađena u unajmljenoj sali.

"Djevojčicu smo uveli na nogama, nakon sat i pol vidjeli smo da ljudi ulaze i izlaze i da se nešto dešava. Suprugu sam rekla da nešto nije uredu, on je rekao da netko vjerojatno vadi zub, jer je to zubarska ordinacija. Mi nismo znali da je to zubarska ordinacija. Došla je hitna, izašla sam iz auta, svi su trčali, izgubljeni, govorili su da je dijete uredu i da će sve biti dobro. Liječnica Nina Jovanović je rekla da je operacija uspješno završena te da je u trenutku buđenja djevojčici prestalo raditi srce i da je izgubila kisik. Svojim nogama je ušla u salu...", govori vidno potresena majka djevojčice iz Kaknja. 

Ističu da je nakon toga djevojčica prevezena na KCUS, gdje je i danas u teškoj komi te da nitko ne zna kako je došlo do toga. "Imala je šećer 34, a ranije je bila potpuno zdrava", dodaje majka. Majka je istaknula da je anesteziolog bio Suad Rožajac, kojeg su pitali što je dao djevojčici. "Pitali smo ga što se dešava i što joj je dao. Rekao je da ne zna što se dešava, da joj je stalo srce, da su je dva puta vraćali u život...", govori majka u razgovoru za Kakanjinfo.com. 

Djevojčica još uvijek ne daje nikakve promjene i napredak. "Ona će biti do posljednje sekunde na aparatima, sve moždane ćelije su joj uništene... Kada srce prestane raditi, ugasit će aparate", kazao je djevojčičin otac. Djevojčica je i danas u teškom stanju te još uvijek nije poznato što se dogodilo te tko će snositi odgovornost. Prema posljednjim  informacijama, slučaj djevojčice iz Kaknja istražuju policija i tužiteljstvo. Resorni ministar naložio je inspekcijski nadzor.

Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva Sarajevske županije kazala je kako policijski službenici MUP-a SŽ, a pod nadzorom dežurnog tužitelja koji je i obavio očevid, poduzimaju radnje i vrše provjere u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja. "U cijeli slučaj uključeni su policija i tužiteljstvo", izjavila je Bavčić. Županijski ministar zdravstva Haris Vranić kaže kako je nakon saznanja iz medija o incidentu koji se desio prilikom operacije djeteta u PZU Halimić, te da je dijete hitno smješteno na pedijatrijsku kliniku KCUS, odmah kontaktirao direktoricu KCUS-a. 

"Od nje sam saznao da je dijete dovezeno u stanju duboke kome te je uključena sva potrebna terapija na intenzivnoj skrbi Klinike za pedijatriju. Učinjena je sva neophodna dijagnostička obrada. Direktorica KCUS-a svakodnevno izvještava ministarstvo o stanju djeteta. Zdravstveno stanje djeteta je nepromijenjeno, i dalje je u kritičnom stanju, životno ugroženo, pedijatri i intenzivisti daju sve od sebe kako bi stabilizirali stanje", kazao je.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 23:18