StoryEditor
oštećeno šest spomenika

Djeca iz Gornje Maoče demolirala pravoslavno groblje u Brčkom

Piše desk  /  28.06.2022., 12:26h

Nesvakidašnja situacija zabilježena je na širem području Brčko distrikta, točnije u Maoči, kada su djeca prilikom igre na Pravoslavnom groblju oštetila šest nadgrobnih spomenika.

Policija Brčko distrikta BiH je 23. lipnja 2022. godine putem telefona obaviještena da su na groblju u Maoči oštećeni i porušeni nadgrobni spomenici.

"Odmah nakon zaprimanja prijave, na mjesto događaja su izašli policijski službenici koji su utvrdili da je na Pravoslavnom groblju u Gornjim Fatovima - Maoča, općina Brčko oštećeno šest nadgrobnih spomenika", kazali su iz policije.

Kako su dodali, tijekom vršenja uviđaja, policijskim službenicima se obratio I.K, rođen 1981. godine, nastanjen u Gornjoj Maoči, općina Srebrenik, koji je izjavio da su nadgrobne spomenike oštetila tijekom igre djeca iz Gornje Maoče te da će on poduzeti neophodne radnje na izmirenju štete, odnosno vraćanje spomenika u prvobitno stanje.

U skladu sa svojim ovlastima, Policija Brčko distrikta će nastaviti s poduzimanjem neophodnih mjera kako bi pričinjene šteta bila sanirana.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 16:50