StoryEditor
podnio zahtjev

Direktor bolnice u Doboju želi otkupiti desetomjesečnu zatvorsku kaznu

Piše desk  /  21.08.2022., 07:48h

Mladen Gajić, direktor bolnice Sveti apostol Luka u Doboju koji je osuđen na deset mjeseci zatvora za nesavjestan rad u službi, podnio je zahtjev za otkup kazne, potvrđeno je Balkanskoj istraživačkoj mreži Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) u Okružnom sudu u Banjaluci.

Mladen Gajić je, kako je potvrđeno BIRN-u BiH u Okružnom sudu, 11. kolovoza podnio zahtjev za otkup kazne.

U ovom sudu napominju da će odluka o zahtjevu biti donesena kada se predmetni sudac vrati s godišnjeg odmora.

Zamjena zatvorske kazne za novčanu, ako je presudom predviđena kazna ne viša od godinu dana, u Republici Srpskoj omogućena je izmjenama Kaznenog zakona u ožujku 2021. godine. Tada je i cijena dana zatvora sa 100 konvertibilnih maraka (KM) smanjena na 50 KM.

Gajić je osuđen 18. srpnja ove godine na deset mjeseci zatvora zbog kaznenog djela nesavjestan rad u službi, nakon što je Okružni sud u Banjaluci prihvatio njegov sporazum s Republičkim javnim tužiteljstvom.

Direktor bolnice u Doboju osuđen je jer je pregovaračkim postupkom, bez objave obavijesti, sklopio ugovor s turističkom agencijom Travel for fun o nabavi zaštitne medicinske opreme iako je morao znati da ta agencija ne ispunjava neophodne uvjete s obzirom na to da nije registrirana za aktivnosti koje su bile predmet javne nabave.

Dnevnik.ba

01. veljača 2023 14:24