StoryEditor
ispovijest

Darinka (88) preživjela masakr na Cetinju, otkrila što je rekla ubojici prije nego što ju je ranio

Piše desk  /  18.08.2022., 07:20h

Masakr Vuka Borilovića (34) u petak je preživjela Darinka Čelebić (88), koja je, iako ranjena, uspjela iskočiti kroz prozor svoje kuće i spasiti si život.

U ispovijesti Objektivu po izlasku iz bolnice starica je do detalja opisala sve zastrašujuće detalje onoga što se dogodilo 12. kolovoza u Cetinju, kada se srela oči u oči s masovnim ubojicom iz susjedstva.

"Bila sam u kući kada je došao. Odjedanput se pojavio na terasi, a ja sam bila naspram njega, kod stepenica. Samo me gledao. Ja sam mu rekla: ´samo me nemoj ubiti´, ´nemoj pucati u mene´. Onda je digao ruku s oružjem, zapucao i ranio me, a ja sam mu rekla: ˝ti me ubi!´ Kod mene su bile Slavica (Zvicer) i Mileva Ramadanović (76). Slavica je sjela na beton, a Mileva je izvrnula stolicu. Kazala sam mu: ˝nemoj pobiti žene.´, a on je zatim pogodio Milevu u ruku, a Slavicu ne znam ni sama više gdje", ispričala je Darinka Čelebić.

Vitalna Cetinjanka priča kako je potom pobjegla.

"Ja, što ću, uzmem jedan ručnik pa iskočim kroz prozor i bosa prođem kroz staru tvornicu dok nisam došla u bolnicu. Tamo sam čula koga je sve ubio. Ubio bi i mene da nisam pobjegla. Sigurno! Slavica i Mileva su prije toga sjedile kod mene, a ja sam im rekla kada se počelo pucati: „ovo neće dobro proći”, opisala je starica kako se snašla u trenucima kada je bila suočena sa smrću. Kako sama kaže, po izlasku iz bolnice s rođacima i susjedima nazdravila je uz čašicu rakije.

"Za novi život", rekla je Darinka koja na glavi i dalje ima zavoje.

Istraga o najvećem zločinu u novijoj povijesti Crne Gore i dalje traje, ali zasad nema ni naznake o tome zbog čega je Cetinjanin Vuk Borilović lovačkim karabinom ubio svojih 10 rođaka i susjeda, među kojima i dječake od osam i jedanaest godina.

Prema izvorima iz crnogorske policije, ni Borilovićeva supruga, s kojom ima četvero djece, nije im bila od pomoći.

"Ona je saslušana odmah u prvim satima istrage. Policiji je rekla da je Borilović bio čudan nekoliko dana prije zločina, kad je došao kod njih da ih posjeti u jednom malom mjestu kod Budve, gdje se odmarala s njihovom djecom", kaže izvor iz policije.

Izjavila je i da Borilović nije imao nikakve svađe s podstanarima, Natašom Martinović (35) i njenim sinovima koje je prve ubio. Iako Borilovićeva majka tvrdi da njen sin nije bio psihički bolestan, dobro upućeni izvori s Cetinja tvrde da je n imao zakazan pregled kod neuropsihijatra na koji, zbog čudnog ponašanja, nije otišao.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 16:11