StoryEditor
pad mosta

Četvero povrijeđenih na kućnom liječenju, u Zvorniku Dan žalosti

Piše desk  /  14.10.2022., 20:30h

U Zvorniku je Dan žalosti, nakon pogibije dvije Zvorničanke u padu visećeg mosta u Ovčar Banji.

Četvero od sedmoro povrijeđenih pušteno je iz čačanske bolnice, a tri teško povrijeđene žene prevezene su na liječenje u Beograd. Istraga zbog nesreće je u tijeku.

Preživjeli sugrađani u šoku pričaju da su vozači autobusa Slobodan Ostojić i Zoran Ristić, svećenici i spasilačke ekipe pokušali da iz Zapadne Morave spasu sugrađanke Milenu Erić i Ljubicu Mijatović, ali da nisu uspjeli. Tek po dolasku ronilaca izvučena su njihova beživotna tijela.

Od deset povrijeđenih, tri teško ozlijeđene žene su na liječenju na Banjici u Beogradu gdje bi trebale biti i operiran, prenosi RTRS.

Od sedam, četvero pacijenata je otpušteno iz Čačanske bolnici na kućno liječenje. Ostali pacijenti su izvan životne opasnosti.

Više javno tužiteljstvo u Čačku istragom će utvrditi sve okolnosti nesreće. Od odgovornosti nitko ne bježi, kaže gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Mještani Ovčar Banje preko mosta godinama prelaze na vlastitu odgovornost, ali uz oprez da nikada ne bude opterećen.

Iako su svećenici upozoravali putnike da drže razmak, pričaju preživjeli, sajla mosta ovaj put nije izdržala, a Zapadna Morava zauvijek je odnijela dva života.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 02:25