StoryEditor
domišljati lopovi

Bračni par iz BiH uz pomoć “specijalnog cekera ” pljačkao prodavnice diljem Slovenije

Piše desk  /  11.11.2022., 16:06h

Bračni par, oboje državljani Bosne i Hercegovine, krao je razne proizvode iz trgovina u Sloveniji i oštetio trgovine za oko 10.000 eura.

Policija je uhitila muškarca i ženu, a istražni sudac odredio im je pritvor. Policija je predložila i protjerivanje iz zemlje, no prijeti im i osam godina zatvora.

Kako je pojašnjeno u Državnom tužiteljstvu u Celju, osumnjičeni su posljednjih mjeseci krali po trgovinama diljem zemlje. U srpnju su iz trgovine u Ljubljani ukrali nekoliko kupaćih kostima, vrijednih nešto manje od 600 eura. U kolovozu su u Velenju ukrali više različitih kozmetičkih proizvoda u vrijednosti većoj od 4000 eura, a u istom mjesecu su nastavili s krađama u Sežani, Novoj Gorici i Ljubljani.

U Sežani i Novoj Gorici iz dvije trgovine ukrali su kozmetičke proizvode vrijedne oko 2800 eura, a iz trgovine u Ljubljani skupu odjeću vrijednu više od 1500 eura. Krajem rujna iz sportske trgovine u Ljubljani ukradene su još dvije ženske jakne vrijedne više od 600 eura.

Policijska uprava Celje priopćila je da su osumnjičenici pljačkali uz pomoć posebno prilagođenog “cekera” koji onemogućuje aktiviranje alarma ili su na druge načine odvlačili pažnju trgovaca i odnosili stvari iz trgovina. Prema dosad prikupljenim podacima, svojim su radnjama razne trgovine oštetili za najmanje 9500 eura.

“Istražni sudac oboma je odredio pritvor. Prijeti im kazna do osam godina zatvora. Za oboje smo predložili i sporednu sankciju – protjerivanje stranca iz zemlje”, pojasnili su u policiji, prenosi Radiosarajevo.ba.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:52