StoryEditor
matejev nestanak

Bivši šef srpske krim-policije: Dvije stvari su ključ rješenja misterija

Piše desk  /  18.01.2022., 07:35h
Kaže kako mu je teško reći zašto potraga ide sporo. Kaže i kako smatra da je nestanak mogao biti prijavljen ranije.

Policijski pukovnik u mirovini, 69-godišnji Mile Novaković iz Beograda koji je trideset godina radio u policijskom sustavu srpskog MUP-a, a bio je i načelnik Uprave krim-policije, kaže da je slučaj nestanka Mateja Periša jedan od najtežih koje je pratio. Novaković je vodio policijsku operativnu grupu "Poskok" koja je 2000. godine uhitila pripadnike Zemunskog klana, bio je i jedan od operativaca u policijskoj akciji "Sablja" 2003.

"Slučaj ne pratim aktivno jer nemam sve podatke kao dok sam bio policijski rukovoditelj. Ne znam što bih vam rekao osim da moramo čekati", rekao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

"Ne treba ocu Mateja Periša nikakva detektivska agencija niti neki privatni odvjetnici da ubrzaju ili doznaju istinu jer se na slučaju nestanka njegova sina radi svim snagama i sredstvima i cilj je države Srbije da se potraga uspješno okonča.

Neću griješiti dušu, ja ne znam što su sve moji kolege utvrdili niti želim naknadno soliti pamet, ali ključ rješenja ovog misterija su Periševi kontakti u Beogradu te njegovi prijatelji s kojima je došao i ovdje boravio", kazao je.

Kaže kako mu je teško reći zašto potraga ide sporo. Kaže i kako smatra da je nestanak mogao biti prijavljen ranije.

Podsjetimo, Matejeva prijateljica iz Podstrane koja je u vrijeme njegovog nestanka bila u Beogradu jučer je, prema pisanju Telegrafa, dala izjavu srpskoj policiji. Neki mediji objavili su da joj je oduzeta putovnica, ali ispostavilo se da je to laž.

Dnevnik.ba

30. lipanj 2022 10:04