StoryEditor
poznanici o ubojici

"Bio je odgojen, dobar učenik, među najboljim nogometašima, a onda je postao netko s kim se ne treba družiti..."

Piše desk  /  10.04.2022., 09:52h
"Kao dijete je bio odgojen, dobar učenik, među najboljim nogometašima u svojoj generaciji i svi smo ga voljeli. A onda se počeo družiti s ljudima s kojima ne treba i postao netko s kim se ne treba družiti..."

Ovako o Iliji Glišiću (21), mladiću koji je uhićen zbog sumnje da je u obiteljskoj kući u čačanskom naselju Gornje Atenice nožem ubio svog oca Milana (57), majku Snežanu (49) i djeda Sretena (87). Kako se sumnja, mladić, koji je prije svega mjesec dana izašao s liječenja od narkomanije iz bolnice u Čačku, a ranije se liječio i u klinici “Dr Laza Lazarević”, zločin je počinio u trenutku krize i nakon svađe s ukućanima.

Ljudi koji ga poznaju kažu da je Ilija nekoć bio dobar učenik i jako talentiran nogometaš, ali da je pošao krivim putem.

– Ubojica je u osnovnoj školi bio dobar učenik i primjereno dijete, igrao je u mlađim kategorijama FK Borac. U srednjoj se uhvatio lošeg društva, navukao na drogu i ostavio nogomet iako je bio talentiran. Nikada nigdje nije radio – kažu.

Mladić iz Atenice koji ga poznaje kaže da je Ilija nekoć bio omiljen u društvu.

- Kao dijete je bio odgojen, dobar učenik, među najboljim nogometašima u svojoj generaciji i svi smo ga voljeli. A onda se počeo družiti s ljudima s kojima ne treba i postao netko s kim se ne treba družiti - dodaje.

U obližnjoj kavani u naselju Gornje Atenice kažu da su svi znali da Ilija ima problema s drogom.

– Često je svraćao ovdje s djevojkom. Imao je probleme s drogom, znali smo to svi… – pričaju.

Iliju su oko 19 sati vidjeli u naselju Obrež kako ide prema svojoj kući. Kažu da je djelovao potpuno normalno i da su svi mislili da se izliječio.

Podsjetimo, Ilija je osumnjičen da je ubio svoje roditelje i djeda u obiteljskoj kući pa pobjegao s lica mjesta. Prema informacijama Blica on je prvo otišao u kuću svog prijatelja, u krvavoj dukserici. Majka njegovog prijatelja dala mu je drugu garderobu da se presvuče, ne sluteći što je mladić prije toga uradio. Nakon toga Ilija je otišao dalje kroz naselje, gdje je ujutro tek lociran i uhićen na ulici.

Tijela ubijenih roditelja i djeda pronašao je iste večeri Ilijin brat Nikola kada se vratio kući iz provoda. Mladić je najprije primijetio krv na ulaznim vratima u obiteljsku kuću, a onda je u sobi zatekao strahovit prizor – zaeklana tijela svojih roditelja i djeda. Unezvijereni mladić pozvao je svoju prijateljicu iz naselja, a potom i policiju, koja je brzo riješila zločin.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 02:15