StoryEditor
njemačka

Berlin: Renaultom se zabio u ljude, ima mrtvih i ozlijeđenih

Piše desk  /  08.06.2022., 11:46h

Kako javlja Sky News, danas je u Berlinu došlo do incidenta u kojem je zasad nepoznato vozilo naletjelo na skupinu građana.

Bild javlja kako je najmanje jedna osoba poginula, a vatrogasci s lica mjesta kažu da je najmanje osmero ljudi ozlijeđeno, iako je u prvoj informaciji stajalo da ih je više od 30.

"Mislimo da smo svjedočili terorističkom napadu ovdje u Berlinu", tvitao je glumac John Barrowman s mjesta događaja.

“Puno tijela leži posvuda. Vidjeli smo automobil koji je sletio niz cestu i završio u izlogu koji pokriva tri gradska bloka. Prilično je užasno. Iza nas je policija, dolaze i drugi policijski automobili. Dolaze helikopteri. Ovo je loše. Ovo je ozbiljno, jer ima više smrtnih slučajeva. U tom području su stotine hitnih službi , blokiraju gradski blok za gradskim blokom", poručio je glumac u snimci objavljenoj na Twitteru.

Nesreća se dogodila oko 10.30 ujutro na uglu Kurfürstendamma i Rankestraßea kada je automobil marke Renault naglo skrenuo prema pločniku i zabio se u parfumeriju Douglas. Thilo Cablitz, glasnogovornik berlinske policije, rekao je da je još uvijek nejasno je li se dogodila nesreća ili se vozač namjerno zabio među prolaznike.

Bild javlja da je vozač Renaulta uhićen.

Policija pod punom spremom osigurava područje, a na licu mjesta je i vatrogasna postrojba sa 60 vatrogasaca.

Dnevnik.ba

27. studeni 2022 02:49