StoryEditor
nepravomoćna presuda

Amerikanac mučio i izgladnjivao autističnog brata u Zagrebu, iskopao mu grob. Osuđen na 3 godine

Piše desk  /  17.01.2022., 16:42h
Amerikanac je u pritvoru od kolovoza 2020. godine, a vrijeme provedeno u zatvoru bit će mu uračunato u kaznu.

Na općinskom kaznenom sudu u Zagrebu 40-godišnji američki državljanin T.G.T. osuđen je nepravomoćno na tri godine zatvora. Tužiteljstvo ga tereti da je 2020. godine u unajmljenoj kućici u Zagrebu zatočio autističnog brata, izgladnjivao ga, mučio i iskopao za njega grob u dvorištu.

Amerikanac je u pritvoru od kolovoza 2020. godine, a vrijeme provedeno u zatvoru bit će mu uračunato u kaznu. Ima pravo žalbe na presudu.

Policija je dobila dojavu o mučenju od susjede u ljeto 2020. godine. Žena je, kako piše Jutarnji, uočila da u obližnjem dvorištu kuće visoki pothranjeni muškarac zavezanih ruku i s lancima na nogama doslovno puže do smeća te pokušava jesti otpatke hrane. Kad su se pojavili na navedenoj adresi, policajci su muškarca pronašli zaključanog u prljavom toaletu.

Brat koji ga je mučio i držao zatočenim svima se predstavio kao umirovljeni američki vojnik koji skrbi o starijem autističnom bratu, a svojedobno je predavao i engleski u jednoj školi stranih jezika. Poznanicima je govorio da mu brat ima koronu, a potom i da je umro od nje pa da ga planira pokopati u Los Angelesu, piše Jutarnji.

Optuženikov brat se u međuvremenu oporavio te je vraćen u Ameriku, a isto čeka i optuženog nakon odsluženja kazne.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 06:07