StoryEditor
engleska

90-godišnjak izbo nožem bolesnu suprugu: "Vrištala je, to ju je umirilo"

Piše desk  /  06.09.2022., 22:44h

Umirovljeni mesar (90) iz engleskog grada Kenta proglašen je krivim za ranjavanje svoje slijepe i bolesne supruge (90).

Edward Turpin je svoju ženu Joan Turpin prošle godine izbo u njihovom domu. Incident se dogodio kasno navečer kada ga je ona probudila. Umirovljenik danas nije bio na izricanju presude zbog narušenog zdravlja. Turpin je oslobođen pokušaja ubojstva svoje supruge s kojom je proveo 60 godina u braku, piše Independent.

Turpin je priznao da je uzeo kuhinjski nož te ozlijedio svoju ženu u krevetu. "To ju je umirilo nakon što je počela vrištati", rekao je ranije, prenosi Index.hr.

"Išla mi je na živce, pukao sam"

Turpin je bio pušten uz jamčevinu pod uvjetom ograničenog kontakta sa suprugom koja je u staračkom domu. Sud je čuo da je napad ostavio veliki psihički utjecaj na Turpinovu suprugu. Na sudu je rečeno da je supruga kada ju je suprug izbo sve više ovisila o pomoći 90-godišnjaka. 

Turpin je prvo izbo suprugu pa je onda krenuo ranjavati sebe. Odmah nakon napada je uputio hitni poziv i rekao operateru da su on i žena ozlijeđeni, ali da žele umrijeti. Turpin je ranije rekao da mu je žena počela ići na živce i da je "pukao". 

"Nisam joj htio nauditi. Proveli smo zajedno 60 dobrih godina, sve što želim je nastaviti sa životom", rekao je Turpin tijekom svjedočenja prošle godine. Par je još uvijek u braku, a Turpin telefonski zove svoju ženu u starački dom dva puta dnevno.

U videosvjedočenju Turpinova supruga je rekla da je on "divan čovjek" i da joj nikada prije nije naudio. Kazna će 90-godišnjem Englezu biti naknadno izrečena.

Dnevnik.ba

06. prosinac 2023 03:24