StoryEditor
kalifornija

80-godišnja časna sestra ukrala više od milijun KM iz škole kako bi financirala svoje kockarske dugove, ide u zatvor

Piše desk  /  11.02.2022., 11:21h
Mary Margaret, 80-godišnja časna sestra, osuđena je na zatvorsku kaznu nakon što je prošle godine priznala da je ukrala više od 800.000 dolara (više od milijun KM) iz osnovne škole kako bi financirala svoju naviku kockanja.

Mary Margaret Kreuper krala je novac između 2008. i 2018. dok je radila kao ravnateljica katoličke škole St. James u Torranceu pokraj Los Angelesa u Kaliforniji. Kreuper je preusmjeravala školarinu i donacije na štedni račun, koji je potom koristila kao fond za "velike troškove kockanja u kockarnicama i određene troškove kreditnih kartica". Kreuper je krivotvorila mjesečna i godišnja izvješća "kako bi prikrila svoje prijevare", priopćilo je odvjetništvo.

Također je "uputila zaposlenike škole St. James da izmijene i unište financijske zapise tijekom školske revizije", navodi se. U srpnju prošle godine Kreuper je priznala krivnju po jednoj točki optužnice za prijevaru i jednu za pranje novca.

Vremešna časna sestra potom je osuđena na godinu dana zatvora i naloženo joj da vrati 825.338 dolara za odštetu.

"Zgriješila sam, prekršila sam zakon i nemam isprike", rekla je Kreuper na sudu putem video veze, prenosi The Associated Press. "Moji postupci bili su kršenje mojih zavjeta, mojih zapovijedi, zakona i, iznad svega, svetog povjerenja koje su mi mnogi polagali. Bila sam u krivu i duboko mi je žao zbog boli i patnje koje sam prouzročila mnogim ljudima", zaključila je Kreuper, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

05. veljača 2023 01:53