StoryEditor

Župnik Klečina traži rješavanje problema izgradnje katoličke crkve

Piše D  /  30.07.2021., 02:28h

“Prijedlog odluke o dodjeli lokacije za izgradnju katoličke crkve“, nakon čega je župnik Klečina načelniku uputio službeni dopis s molbom za dodjelu zemljišta. Župnik je zatražio da se pitanje dodjele zemljišta rješava zasebno, bez uvjetovanja rješavanjem drugih problema u gradu, županiji, entitetu ili državi. Također je zatražio od općinskih službi da se identificira točnu lokaciju katoličke crkve u Drvaru koja je srušena 1949. te da se utvrdi je li danas na toj lokaciji moguća gradnja obzirom na postojeće objekte.

“Poštovani načelniče, drugi kvartal u ovoj godini istječe a mi se još uvijek po pitanju izgradnje katoličke crkve nismo maknuli s mrtve točke. Kakva je to poruka građanima Drvara katoličke vjeroispovijesti, Katoličkoj Crkvi i cijeloj javnosti? Mi se nećemo umoriti niti odustati od traženja svojih prava, koristeći sva legitimna pravna sredstva kao i savjete i pomoć nadležnih institucija, i domaćih i međunarodnih, kako bismo se izborili za svoja prava.

Vaša inertnost i moguće buduće opstrukcije po ovom pitanju nama će biti dodatni motiv za djelovanje“, poručio je don Davor Klečina načelniku Drvara.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 20:53