StoryEditor

Županijski ministri posjetili zdravstvene ustanove u Konjicu

Piše D  /  29.07.2021., 23:03h

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica i ministar financija u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Adnan Faladžić posjetili su u četvrtak Opću bolnicu i Dom zdravlja Konjic.

U razgovoru s ravnateljicom Opće bolnice Suzanom Sokolović-Begić i ravnateljicom Doma zdravlja Jasminkom Brkan-Hrvačić upoznali su se s poteškoćama u radu tih ustanova, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a, prenosi Fena.

Ministar Opsenica istaknuo je kako je današnji posjet imao za cilj upoznati ravnateljice zdravstvenih ustanova o spremnosti Ministarstva i Vlade HNŽ-a da pomognu u financiranju nabave neophodne opreme za njihov rad.

‘‘Mišljenja smo kako u županijskom proračunu u tekućoj godini možemo naći dio sredstava koja bismo usmjerili za nabavu neophodne opreme, ne samo za Opću bolnicu Konjic, nego i za Regionalni medicinski centar ‘dr. Safet Mujić‘ i Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar. Tu ideju prezentirali smo na našem današnjem sastanku te iskazali spremnost da, nakon što obavimo razgovore u drugim bolnicama, naš plan prezentiramo Vladi HNŽ-a. Očekujem kako će biti razumijevanja za našu inicijativu i da će ona dobiti potporu kolega u Vladi‘‘, istaknuo je ministar Opsenica.

Ministar Faladžić dodao je kako će se vrlo brzo, nakon što ministar Opsenica posjeti dvije spomenute mostarske zdravstvene ustanove, odluka o nabavci nužne medicinske opreme naći na sjednici županijske Vlade, te da će se njezinim usvajanjem podići kvaliteta zdravstvene usluge u HNŽ-u.

Ravnateljice Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic zahvalile su ministrima na današnjem posjetu i iskazanom razumijevanju za probleme u radu tih ustanova.

Istaknule su kako vjeruju da će današnji posjet rezultirati konkretnom pomoći u vidu nabave nužne opreme, navodi se u priopćenju.

20. travanj 2024 03:36