StoryEditor

Zrinjski ponovno poveo: Igokea još jednom pala u Mostaru

Piše Toni Raspudić  /  19.05.2018., 10:05h

Igokea se vratila u trećoj i ozbiljno zaprijetila u četvrtoj dionici, ali Plemići su, i bez Toure Murryja koji je izgubljen za ovo finale, smogli snage u završnici i pobijedili za novo vodstvo. 
Fantastično su Plemići otvorili utakmicu i u potpunosti nadigrali, ali i pretrčali momčad Igokee. Lagani koševi iz konti i polukontri zatrpavali su gostujući koš, a u obrani su Mostarci gospodarili reketom, što nije bio slučaj u prijašnjim utakmicama. Na kraju prve dionice Zrinjski je već imao veliku prednost od 24:8.

Gosti početkom druge četvrtine rade seriju 8:2, no Zrinjski uzvraća istom mjerom serijom 6:0 i bježi na 15 razlike. Udarac za momčad Hrvoja Vlašića bila je ozljeda Torriona Brummitta, koji je odmah otišao u svlačionicu, ali Amerikanca je sjajno zamijenio iskusni Ljubo Šamadan. Na poluvrijeme Zrinjski odlazi s prednošću od 15 koševa razlike (40:25).

Nakon povratka iz svlačionica Igokea je podigla obranu na višu razinu, a Artis je svojim koševima topio prednost Plemića. 10 koševa postigao je Amerikanac u trećoj četvrtini i doveo Igokeu na samo minus 3 (48:45). No, Brummitt koji se vratio u drugom poluvremenu pogađa u zadnjoj sekundi treće dionice za plus 5 Plemića.

Polovicu zadnje dionice držao je Zrinjski prednost od 5-6 razlike, ali Igokea s dva brza koša smanjuje prednost na samo jedan posijed (55:53).

No, Igokea je odavno izašla iz bonusa, te je Zrinjski preko slobodnih bacanja kontrolirao gostujuću momčad i nije joj dozvolio niti jednom da u ovom susretu bude u vodstvu.

Zrinjski su do pobjede predvodili Sven Smajlagić s 14 koševa (8 skokova i 6 asista) i Marko Ramljak s double-double učinkom od 13 poena i 10 skokova. Sokolović je zabio 11, a Brummitt 10 poena.

Kod Igokee je najbolji bio Dominic Artis s 26 koševa, no jednostavno nije mogao sam u ovoj utakmici.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 12:39