StoryEditor

Zrinjski bez kapetana Stojkića, najveća borba sa Sarajevom očekuje se na sredini

Piše D  /  21.10.2017., 08:10h

Nedoumice u veznom redu

Po nama, za stratega Zrinjskog najveće su nedoumice u veznom redu. Tu samo nijanse odlučuju tko bi mogao početi utakmicu. Konkurencija ja za dva mjesta zadnjeg veznog zapravo i najveća. Pokušao nam je Slišković odgovoriti tko bi u ovom trenutku imao prednost. Na glas je razmišljao o prednostima i manama svih igrača koje ima u vezi, ali na kraju je samo rekao “postavio si mi teško pitanje”...

Po mnogima, današnji derbi najveću težinu će upravo imati na sredini terena. - Imaju čvrst srednji red (Sarajevo), tehnički dosta kvalitetan. Uz Velkoskog, koji se vratio i koji pomaže svojim iskustvom i znanjem, sigurno da je to momčad za svaki respekt. Sarajevo ima kvalitetu, samo je trebao netko tko će to podići na višu razinu. Dolaskom trenera Husrefa Musemića Sarajevo je dobilo upravo to - kazao je Slišković, koji je u uvodu pred tu utakmicu, između ostalog, rekao:

- Sarajevo u svakoj utakmici ide na pobjedu, ali zbog psihološkog pritiska ne uspijevaju kući ostvariti dobre rezultate, dok na gostovanjima igraju rasterećeno i u tim utakmicama pokazuju svoju kvalitetu. Zato očekujem tešku utakmicu i jedino uz maksimalan angažman svakog igrača možemo doći do pobjede. Najveći problem za Zrinjski bit će ozljeda kapetana Pere Stojkića. U Zrinjskom neće žuriti s njegovim oporavkom.

U odsutnosti Stojkića priliku bi trebao dobiti Luka Lučić. Ranije je problem bio desni bok, gdje zbog operacije nema Marina Galića, kao ni Marija Marića, pa stoper Slobodan Jakovljević mora “glumiti” beka. Pokušao je Slišković na desnom boku koristiti mladog Marijana Ćavara, ali je uistinu prava šteta na njemu neprirodnoj poziciji “trošiti” igrača koji je vjerojatno već jedan od nositelja igre u veznom redu. Početni sastav Zrinjskog u formaciji 4-2-3-1 bi mogao izgledati ovako: Pirić - Jakovljević, Barišić, Katanec, Lučić - Ćavar, Čirjak - Filipović, Bilbija, Todorović - Handžić.

Handžić treba golove

Zrinjski u ovom trenutku najviše trpi izostankom Tonija Jovića, igrača kojeg je Baka gurnuo u vrh napada, igrača koji nije klasični strijelac, ali je puno ubrzavao igru plemića, puno je radio za momčad. Njega bi u napadu i danas mogao mijenjati Handžić, napadač potpuno drukčijih karakteristika. Vidljivo je kako on ima kvalitetu, ali još uvijek nije u pravoj formi. - Jako bi važno za njega i njegovo samopouzdanje bilo da konačno zabije gol, da mu se ‘odčepi’.

Važno je da ima volju i želju, da to pokazuje na treninzima i utakmicama, i da igra za momčad. Svi od njega očekujemo gol, no ne trebamo zanemariti njegov doprinos u igri - kazao je Slišković.

Dnevnik.ba

 

23. travanj 2024 09:01