StoryEditor

Zračna luka Mostar pregovara s nekoliko prijevoznika o novim linijama

Piše D  /  16.02.2019., 12:02h

Naime, vrlo je vjerojatno kako najveći turski zračni prijevoznik želi intenzivirati letove prema Hrvatskoj, Srbiji i BiH, ali do sada nikakvog kontakta sa Zračnom lukom Mostar nije bilo.

Kako je jučer potvrđeno za Večernji list, Zračna luka Mostar trenutačno pregovora s nekoliko prijevoznika o uspostavama letova prema Mostaru, ali među njima nisu turski predstavnici.

”Na zahtjev potencijalnih partnera, mi još ne može otkriti njihova imena, ali možemo reći kako trenutačno ne pregovaramo s Turkish Airlinesom. Oni nas nisu kontaktirali niti su na bilo koji drugi način izrazili želju za suradnju s Mostarom”, rekli su Večernjem listu Zračnoj luci Mostar.

Dodali su kako su vrata mostarske zračne luke otvorena za sve partnere, a kako bi privukli što više stranih tvrtki, naknade su maksimalno smanjene i osigurani su odlični financijski uvjeti za sve one koji žele suradnju s Mostarom.

”Očekujemo da ćemo uskoro konkretizirati pregovore o novim zračnim koridorima s nekoliko europskih metropola. Nemamo ništa protiv da i Turskih Airlines prepozna svoju korist u suradnji s Mostarom, ali ta odluka je isključivo na njima. Mi smo otvoreni za suradnju”, zaključili su sugovornici Večernjeg lista iz Zračne luke Mostar.

Inače, mostarska zračna luka ovih dana pretvorena je u gradilište. U pripremama za novu sezonu šire se kapaciteti te se provodi još nekoliko projekata koji imaju za cilj poboljšanje usluga koje nudi ova institucija.

Ako novi pristup pregovorima s potencijalnim stranim partnerima urodi plodom, Zračna luka Mostar konačno bi mogla zabilježiti rast putnika i velika poboljšanja u poslovanju. Već nekoliko godina broj putnika je u padu, a prošle godine je upaljen alarm jer je postalo jasno kako daljnjeg pada ne smije biti jer bi to u protivnom značilo i kolaps zračne luke.

Još prije pet godina Zračna luka Mostar obarala je rekorde po broju putnika, i ne samo da je pozitivnom poslovala nego je kroz poslovanje osiguravala sredstva za kapitalne investicije.

Već godinama to nije slučaj, a novac za daljnji razvoj osiguralo je Ministarstvo prometa i veza Federacije BiH, dok je Vlada HNŽ-a milijunskim iznosima subvencionirala zračne linije prema njemačkoj.

Sada je na čelnicima Zračne luke Mostar da iznađu načine suradnje bez dodatnih potpora institucija.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:36