StoryEditor

Značajan iskorak BiH na putu aktiviranja članstva u NATO-u

Piše D  /  08.12.2017., 02:12h

Pendeš je istakla da u okviru civilno-civilne i vojno-vojne saradnje postoji još mnogo toga što može biti zajednički organizirano, a što može biti od koristi i za BiH i za državu Maryland, prenosi Večernji.ba

Tijekom sastanka u Sarajevu razgovarano je o budućoj suradnji u kontekstu organizacije vojne i civilno-vojne vježbe u BiH u sljedećoj te u 2019. godini. S tim u vezi, kako je najavila Pendeš, brigadna generalica Giselle Wilz obići će određena područja u BiH, susresti se sa zapovjednicima Oružanih snaga te razgovarati o svim mogućim budućim vidovima suradnje. Ministrica obrane i zapovjednica Nacionalne garde ocijenile su i napredak koji je BiH ostvarila na putu aktiviranja članstva u NATO-u te zaključile da je u tom pogledu napravljen značajan iskorak.

- Naravno, nije sve u konačnici završeno i uvijek možemo računati na naše partnere - dodala je Pendeš. Singh je istaknula značaj ove suradnje za BiH i državu Maryland, ali i za Sjedinjene Američke Države (SAD) u cjelini.

- Iz ovog partnerstva naučili smo da smo zajedno jači, a to smo imali priliku vidjeti kroz zajedničke vježbe koje smo realizirali te zajedničko učešće u misijama - kazala je. Također, naglasila je i da ukoliko se svi budu zajednički fokusirali na važne stvari, uspjeh će biti postignut. - Međutim, ključno je da smo svjesni činjenice da uspjeh ne može biti postignut preko noći. Za to je potrebno vrijeme i naporan rad te konstantna posvećenost našem partnerstvu - napomenula je Singh.

Poručila je da država Maryland vjeruje u snagu BiH te da građani naše zemlje trebaju nastaviti da vrijedno rade kako bi stvorili bolje mjesto za život za sve. U skladu s godišnjim planom suradnje BiH i SAD-a po programu "Voska-vojsci", zapovjednica Nacionalne garde Marylanda boravit će na više lokacija u BiH od 8. do 12. prosinca te obići više bh. institucija.

Dnevnik.ba

 

18. travanj 2024 07:40