StoryEditor

“Zlatko je već kao kadet u Troglavu pokazao da je spreman za velike stvari”

Piše D  /  23.07.2018., 01:07h

 

Na središnjem gradskom trgu u Livnu na dočeku izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića sutra će biti i Brotnjak Nikola Ćorić, nekadašnji vratar livanjskog Troglava, u kojem je svoju nogometnu karijeru započeo i izbornik Hrvatske Zlatko Dalić, piše Večernji list BiH

Kućni prijatelj 

Nikola Ćorić, poznat po nadimku Manga, danas živi u Čitluku. On je kućni prijatelj Zlatka Dalića. Prisjetio se dana kada je nastupao za livanjski Troglav, a tada mladi Dalić igrao za kadete livanjskog kluba. Ćorić je branio boje Troglava i s ostalim suigračima uveo ga iz Hercegovačke zone u Drugu ligu Jug, uz najbolju gol-razliku od 111 postignutih i samo 11 primljenih pogodaka.

- Ćorić se kao golemi polip raskrilio na vratima - napisao je za njega nakon odlučujuće pobjede u Stocu livanjski novinar Muharem Španja, a Nikola Ćorić je za svoje obrane dobio čistu desetku.

Sudac ovog susreta bio je dr. Zoran Rebac, koji je Ćoriću i pomagao prilikom ozljede na ovoj utakmici. Lipanj sada već davne 1972. godine je tako upisan zlatnim slovima u povijest livanjskog sporta. A za to veliki značaj, ističe Nikola Ćorić, dali su i livanjski navijači.

O Zlatku Daliću Ćorić je pričao kao kadetu Troglava. Još tada Ćorić je uvidio kako će Dalić biti kvalitetan nogometaš.

- Na treninge je dolazio svakodnevno. Nisu mu smetali ni snijeg ni kiša, svaki dan je marljivo trenirao. Često je trenirao i samostalno, kod njega se vidjela želja za uspjehom. Tada sam već predviđao kako će to biti veliki nogometaš. Još kao kadet bio je spreman za velike stvari. Zlatko Dalić je kao igrač bio pravi profesionalac, igrao je na poziciji obrambenog veznog, bio je jako inteligentan. Sada se potvrdio i kao vrhunski trener - kazao je Nikola Ćorić.

Bogata karijera

Zlatko Dalić je nogometnu karijeru započeo upravo u matičnom Troglavu. Igrao je još za splitski Hajduk, vinkovačku Cibaliju, podgoričku Budućnost, mostarski Velež, te varaždinski Varteks, a po završetku igračke karijere krenuo je u stručne vode. Ćorić je na kraju kazao jednu hercegovačku nogometnu zanimljivost. Po njegovim riječima, poznate su hercegovačke nogometne legende Zdravko Jurčić Miš iz Gruda i Zdravko Juričić Barabić iz Čitluka. Ipak, Dalić ih je u velikoj mjeri nadmašio kada je u pitanju trenerski posao.

- Što je u Grudama bio legendarni Miš, u Čitluku su Jurčić i Barabić. To su bile, po meni, velike hercegovačke trenerske legende. Sada nitko više ne može nadmašiti najvećeg našeg stratega i najboljeg vatrenog izbornika svih vremena - Zlatka Dalića, ističe nekada poznati vratar čitlučkog Brotnja i livanjskog Troglava Nikola Ćorić Manga.

Dnevnik.ba

 

20. travanj 2024 16:24