StoryEditor

Zimska oluja pogodila američku istočnu obalu, petero poginulih

Piše D  /  03.03.2018., 02:03h

Stablo je palo na obiteljsku kuću u oblasti Putnam kod New Yorka u petak, u popodnevnim satima. Šestogodišnji dječak iz Virgnije i troje odraslih ljudi u Virginiji, na Rhode Islandu i u Merilendu također su poginuli uslijed pada stabala, prenosi Fena.

U međuvremenu je policija u New Yorku javila da su se vezovi nekoliko teretnih brodova otkinuli od dokova na rijeci Hudson tijekom oluje. Brodovi sudjeluju u građevinskom projektu na mostu Mario Cuomo, ranije poznatom kao most Tappan Zee. Obalna straža i vatrogasna brigada New Yorka reagirali su na taj incident.

Među čevero poiginulih pod oborenim stablima tijekom žestoke oluje bio je i šestogodišnji dječak. Policija je priopćila da je dječak poginuo kada je stablo palo na njegov obiteljski dom u Chesteru u saveznoj državi Virginija. Također je navela da je čovjek poginuo u James Cityju u Virginiji nakon što je vjetar oborio stablo na njegovo vozilo.

U blizini Baltimorea, 77-gpodišnja žena je poginula kada je na nju pala oborena grana sa stabla u blizini njenog doma.  Jedan čovjek također je poginuo pod oborenim stablom u Newportu, na Rhode Islandu. Oluja je donijela orkanske vjetrove u nekim djelovima regije, koji su dostizali brzinu i do 140 kilometara na sat.

Nacionalna meteorološka služba priopćila je da su izuzetno opasni uvjeti  za pješake i upozorila je vozače da ne idu na put bez prijeke potrebe.

Posebnu upozorenje izdano je za autobuse i kamione s prikolicom. Više od 1,6 milijuna kuća i poslovnih prostora  širom istočne obale SAD-a ostalo je bez opskrbe električnom energijom zbog oluje, prenosi Associated Press.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 13:37