StoryEditor

Zbog čega je napadnuta Borjana Krišto?

Piše D  /  29.07.2021., 18:30h

Franjo je nakon uhićenja predan u Županijskom tužiteljstvu Hercegbosanske županije uz izvješće o napadu, a nakon obrade izrečene su mu mjere zabrane. One podrazumijevaju zabranu napuštanja mjesta boravišta, putovanja i kontaktiranje s oštećenom.

Podsjećamo, Franjo Krišto je oko 17:25 u Livnu verbalno napao zamjenicu predsjednika HDZ-a BiH te bacio nekoliko kamenica u njenom pravcu.

"Uradio sam to u afektu", izjavio je pri policijskom saslušanju Frano Krišto (26) iz Livna, politolog i budući magistar novinarstva u Mostaru, nakon što je psovao i vrijeđao te kamenjem gađao susjedu Borjanu Krišto (56), zamjenicu predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika HDZ-a BiH, piše pogled.ba

Kako neslužbeno doznaje Pogled.ba, naveo je da je u prolazu vidio Borjanu, koja živi u blizini, pa ga je obuzela razjarenost zbog posljednjih natpisa po portalima o donacijama vlasti, besposlici, kao i odlasku sugrađana u inozemstvo zbog egzistencije, te je zgrabio dva kamena, a ne četiri, kako se tvrdi, i gađao je isključivo iz socijalnih, a ne političkih pobuda.

Kako piše Pogled.ba u svom priznanju je Krišto rekao kako su njihove obitelji ranije bile u korektnim odnosima, te da misli da je njegov otac neki daljni rođak Borjanina supruga, ali u to nije bio posve siguran.

U posljednje vrijeme je radio u Njemačkoj, budući da, kako navode njegovi poznanici, za njega ni kao obrazovanog nema posla u rodnom kraju. Prema njihovim navodima, on u kući živi sa sestrom, također mostarskom studenticom, dok su im roditelji s još dvoje djece trenutačno u Njemačkoj.

Frano Krišto je iz pritvora pušten da se brani sa slobode, uz mjere zabrane.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 21:36