StoryEditor

Završnica Humskih dana poezije u Mostaru okupila pjesnike iz regije

Piše D  /  21.10.2017., 11:10h

Večer je počela spomenom na pok. kolege književnike Jozu Mašića, i Valentina Borozana. Nastupilo je oko trideset pjesnika članova Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne i gostiju.

Zoran Jurišić, Maja Tomas, Nevenka Kovačević i Mladen Vuković iz Splita. Anto Stanić iz Kreševa, Krunoslav Šetka iz Sarajeva, Mario Knežević M. Kei. i Ljubo Krmek iz Čapljine, Ivo Raguž iz Stoca. Stanislav Bašić, Radica Leko i Miljenka Koštro iz Posušja, Iva Nuić iz Drinovaca, Sanijela Matković iz Širokog Brijega te Mostarci Miljenko Buhač, Alma Fazil-Obad, Marina Kljajo-Radić, Marko Tokić, Antun Lučić, Ivan Baković, Snježana Lovrić, Ivan Vrljić, Mara Cica Šakotić, Dubravka Bandić, Jozefina Pranjić te glumac Ivo Krešić koji je imao ulogu moderatora i pjesnika.

Predsjednik DHK HB Ivan Sivrić sudionicima je uručio priznanja za sudjelovanje na XVIII. Humskim danima poezije, doprinosu za poticanje suvremenog književnog stvaralaštva  te vrjednovanje hrvatske književnosti.

Književnik i novinar Mladen Vuković naglasio je kako su XVIII.Humski dani poezije ove godine postali punoljetni, predložio je za XX. Humske dane ugostiti mostarske pjesnike u Splitu u organizaciji splitskog ogranka DHK.

Književnik Ante Stanić je također pozvao književnike u Kreševo na pjesničko druženje, te na manifestaciju Grah za Iliju Ladina koja će se ove godine održati u Kreševu u studenome.

DHK HB zahvaljuje pokrovitelju Vladi Hercegovačko-neretvanske županije, sponzorima: Vladi Hercegbosanske županije, Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa HBŽ, Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ, Gradu Mostaru, Fram-Ziralu, Župnom uredu Međugorje, Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. Medijskim pokroviteljima: Radio Herceg Bosne, Mostarska panorama, Pogled.ba, Tomislavcity, Radiopostaja Čapljina i svim medijima koji su doprinijeli održavanju Humskih dana poezije, piše Pogled.ba.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:01