StoryEditor

ZAKON NE MOŽE BITI JAČI OD VOLJE NARODA: HDZ BiH ne želi komadiće vlasti

Piše D  /  10.10.2018., 11:10h

‘Komšić je preko jednog aparata uzurpirao nešto što mu ne pripada. HDZ neće pristati na komadiće vlasti iz jednostavnog razloga jer je HDZ dobio izbore i s tim potencijalom ulazi u pregovore. Iskustvo nas uči, podsjećam, da smo imali te ponude 2010. godine i da smo kao stranka odbili sudjelovati u vlasti koju nećemo konzumirati osim u punom kapacitetu, piše Bljesak.info

Od toga nema straha‘‘, rekao je to Zdenko Ćosić, član Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije gostujući u emisiji Hrvatske radiotelevizije ‘Otvoreno‘. Na upit što misli o Željku Komšiću odnosno o načinu njegova izbora, Ćosić je taj izbor u usporedio s onim kad je u predsjedništvo Jugoslavije kao predstavnik Kosova izabran Sejdo Bajramović. 

‘‘Mislim isto ono što su ovi koji su njega izabrali, taj bošnjački politički korpus odnosno njihov politički vrh, mislili o Miloševićevu izboru Sejde Bajramovića kao predstavnika Kosova u ondašnje predsjedništvo Jugoslavije. Tada su vrlo jasne iste bile floskule o zakonitosti, građanskoj demokraciji, jedan čovjek jedan glas i tako dalje. Tad je njihov vođa i politički autoritet, Alija Izetbegović, rekao kako niti jedan zakon ne može biti jači od volje naroda.

 Ovdje je legitimirana jasna volja naroda i ništa od toga ne može biti jače. Ustav daje za pravo svima onima koji daju za pravo da je ovo nelegalan i nelegitiman izbor‘‘, rekao je.

 Na upit o prosvjedima protiv izbora Željka Komšića, koji će u Mostaru biti održani u četvrtak 11. listopada, Ćosić komentira kako je Komšić imao danajske ponude studentima te je ovo zasigurno njihov ‘izraz odioznosti prema takvim ponudama‘. U emisiji HRT-a, na temu ‘ Što od Komšića mogu očekivati Hrvati u BiH i kakva će biti politika službenog Zagreba uz Ćosića, gostovali su i Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Ivo Jelušić, član Predsjedništva SDP-a, dr. sc. Ivo Lučić, povjesničar, Zdenko Ćosić, član Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije te Tihomir Vinković, komentator HRT-a. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 07:50