StoryEditor

"Zaboravljeni branitelji" ne posustaju - šator na GP Bijača 14. dan

Piše D  /  13.03.2018., 01:03h

Nešto prije 11 sati krenuli su s vozilima prema središtu grada te su se okupili pred zgradom Policijske uprave Ljubuški kako bi na taj način pružili podršku članovima svoje Udruge koji su danas pozvani na informativne razgovore u policiju.

"Kao predstavnici Udruge Zaboravljeni branitelji, na razgovor u policiju pozvani smo ja, Drago Grbavac, Franjo Hrstić i Veljko Vukojević da damo izjave u svojstvu svjedoka na okolnosti naših okupljanja", izjavio je predsjednik ljubuške podružnice udruge Zaboravljeni branitelji Darinko Boto, kojeg smo zamolili za izjavu po izlasku iz zgrade policije.

On je dodao kako je u policiji ponovio ono što govore od početka, da se jedini odgovorni za prosvjede i blokade prometnica u Federaciji BiH nalaze na odgovornim funkcijama u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

To su, prema njegovim riječima, Edin Mušić, predsjedavajući Predstavničkog doma, te njegovi zamjenici Mladen Bošković i Vesna Švancer jer nisu sazvali tematsku sjednicu na kojoj bi se trebalo raspravljati o braniteljskim zahtjevima, a koju su isti bili dužni sazvati.

Boto je danas naveo kako nastavljaju s daljnjim aktivnostima u borbi za svoja prava.

"Sve se diže na jednu višu instancu, razgovaramo s ljudima i iz drugih općina", rekao je predsjednik ljubuške podružnice udruge Zaboravljeni branitelji, koji je podsjetio kako su jučer branitelje na Bijači posjetili i predstavnici EUFOR-a.

"Oni su došli vidjeti kako se sve događa. Kazali smo im sve što se događalo proteklih dana. Znaju i za današnje pozive i ove razgovore. O svemu su obavijestili nadležna tijela i tu su nam pri ruci", rekao je Boto.

Opširnije poslušajte i pogledajte u audioprilogu na Radiju Ljubuški.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 06:25